שלושה צעדים לתקתוק הארוחה:
- לקרוא. חשוב לקרוא את המתכון לפני תחילת ההכנות, לוודא שסדר הפעולות מובן ושיש כל מה שצריך.
- להתארגן. מומלץ להוציא מראש את כל המרכיבים ולהניח אותם בצורה מסודרת על השיש, זה חוסך הרבה זמן.
- לשלב. בכתבה הזו, הוראות ההכנה של כל חלקי הארוחה כתובות בצורה משולבת (ולא כל מנה בנפרד), וזאת כדי לנצל את הזמן באופן מיטבי.
המרכיבים (4 מנות)
לפרגיות
- 5 גזרים
- 3 בצלים
- 8 פרגיות, נקיות משומן
- 4 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/2 2 כפות לימון כבוש קצוץ
- 1/2 1 כפות אריסה
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
לאורז
- 1 בצל
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כוסות גרגירי חומוס מוקפאים
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 1 מקל קינמון
- 5 תרמילי הל
- 5 יחידות פלפל אנגלי
- 1/2 כפית כורכום או זעפרן
- 5 כוסות מים רותחים
לסלט
- 1 סלסילת עגבניות שרי
- 1/2 בצל סגול, קלוף
- 10 צנוניות
- 1 חבילה עלי ארוגולה
- מיץ מ־1 לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־240 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית צלייה בנייר אפייה. ממלאים קומקום במים ומביאים לרתיחה.
2. הפרגיות: קולפים את הגזרים והבצלים. את הגזרים פורסים ל־2–3 חתיכות גדולות, את הבצלים חותכים לרבעים. מעבירים לתבנית.
3. מוסיפים לתבנית את נתחי הפרגיות ואת כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב. צולים כ־25 דקות, עד שהפרגיות עשויות.
4. בינתיים מכינים את האורז: קולפים וקוצצים דק את הבצל. יוצקים את השמן לסיר, מחממים מעט ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ־5 דקות.
5. במקביל שוטפים את גרגירי החומוס במעט מים רותחים ומסננים. מוסיפים לסיר ומטגנים כדקה נוספת.
6. שוטפים את האורז ומסננים. מעבירים אותו לסיר הבצל־חומוס, מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות.
7. בינתיים מכינים את הסלט: חותכים את עגבניות השרי ומעבירים לקערת הגשה. פורסים דק את הבצל והצנוניות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הארוגולה, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח ומערבבים
8. הרכבת המנה וההגשה: מסירים את סיר האורז מהכיריים ואווררים אותו במזלג. מוציאים את הפרגיות מהתנור. מגישים לצד הסלט.