שף
שף
עוגת תפוזים

עוגת תפוזים רכה, אוורירית וקלה להכנה

חודש אוקטובר הוא הזמן בשנה שאיילת הירשמן מתחילה להכין עוגות תפוזים - ולא מפסיקה. אבל מתכון אחד פשוט (פרווה!) מביס את כל האחרים. להניח על השיש ולקרוא לכולם

אילת הירשמן
פורסם:

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ)
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמן קנולה (או שמן צמחי אחר)
לסירופ
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) מים
  • אפשרות לעיטור: אבקת סוכר

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אפשר בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים.
2. שמים את החלבונים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצף יציב. מעבירים לקערה אחרת. שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות) את החלמונים, כוס המיץ וקליפת התפוז, את הקמח והשמן ומערבלים כדקה, לעיסה אחידה. עוצרים, מוסיפים את הקצף ומערבבים למרקם אחיד בכמה תנועות קיפול. יוצקים לתבנית.
3. אופים 45-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה. מוציאים ומניחים לצינון קל.
4. הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עוד כ־5 דקות, להסמכה קלה.
5. דוקרים בקיסם את העוגה החמימה ויוצקים עליה את כל הסירופ. מניחים לצינון. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים (שומרים עד 4 ימים, בטמפרטורת החדר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button