טירימיסו לוטוס וקפה

אושרית אברגיל מכינה טירמיסו לוטוס וקפה

הכינו את עצמכם לחגיגה קולינרית מושלמת! הבלוגריות המובילות חושפות את סודות הקינוחים שלהן עם לוטוס לחגי תשרי. אספנו עבורכם את המתכונים הכי אלגנטיים וטעימים, שיהפכו את שולחן החג שלכם עם לוטוס לחגיגי ומתוק במיוחד.  והפעם: טירמיסו לוטוס וקפה של אושרית אברגיל לראש השנה מתוק במיוחד

מוגש מטעם לוטוס
עודכן:
אושרית, בעלת עמוד האינסטגרם oshritabergil@: "את המתכון הזה אני מכינה כמעט כל חג. לאמא שלי וגם לאחיינים יש חולשה ללוטוס, ואני תמיד מחפשת רעיונות להפתיע. המתכון הזה הוא גם מרשים, גם טעים וגם קל מאוד להכנה".

טירמיסו לוטוס וקפה

דרגת קושי: קל | 30 דקות הכנה | 6 כוסות קינוח | פרווה

המרכיבים:
לשכבות עוגיות הלוטוס:
  • 1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס
  • 1 כוס אספרסו כפול + 1 כוס מים / או 1 כף קפה נמס + 1 כוס מים
לקצפת:
  • 2 מכלים (500 מ"ל) קצפת צמחית
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
לשכבות ממרח הלוטוס:
  • 4 כפות ממרח לוטוס
  • לפיזור: 1 כף אבקת קקאו

ההכנה:
1. הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים קצפת צמחית כ-3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים פודינג וניל וממשיכים בהקצפה כדקה, עד שמתקבל קרם חלק ומעט יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול.
2. שכבת הלוטוס: מחממים מעט את קרם הלוטוס עד למרקם נוזלי.
3. יוצקים את הקפה או האספרסו בצלוחית עמוקה.
4. מרכיבים את הקינוח: טובלים 3 עוגיות לוטוס בקפה למשך שנייה ומניחים בכל כוס, מועכים בעזרת כפית ומיישרים. מזליפים עיגולים של קצפת באופן שמכסה את שכבת הלוטוס ומזליפים ממרח לוטוס בין כדורי הקצפת. טובלים 2 עוגיות לוטוס נוספות בקפה ומפוררים מעל שכבת הקצפת. מזליפים שכבה נוספת של קצפת וקרם לוטוס מסביב לקצפת.
5. מפדרים באבקת קקאו ומניחים עוגיית לוטוס. חוזרים על הפעולה עם שאר כוסות הקינוח. שומרים בקירור עד להגשה.
*למרקם גלידה ניתן להקפיא את הקינוחים.

חג שמח
פורסם לראשונה: 11:10, 29.08.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button