סלט ישראלי עם קרוטוני פיתה על הגריל
הסלט שאי־אפשר בלעדיו. המלצה שלי: אל תוותרו על הפטרוזיליה!
המרכיבים (4 מנות):
- 2 פיתות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף זעתר
- מלח
לסלט:
- 5 עגבניות, חתוכות לקוביות בינוניות
- 4 מלפפונים, חתוכים לקוביות בינוניות
- 6-7 מיני־צנוניות, חתוכות לרבעים
לרוטב:
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כפית חומץ בלסמי
- מלח, פלפל
להגשה: 1/3 כוס עלי פטרוזיליה טרייה
ההכנה:
- מחממים את המנגל בחום נמוך או מחממים את התנור ל־180 מעלות במצב גריל.
- חותכים את הפיתות לשני עיגולים. מברישים אותם בשמן הזית ומפזרים את הזעתר ומעט מלח.
- קולים את הפיתות 5-4 דקות מכל צד על המנגל או כ־5 דקות מכל צד בתנור. מוציאים ומצננים. שוברים את הפיתות לחתיכות קטנות (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור בכלי סגור).
- הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.
- הרכבת המנה: שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה מתאימה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים. מפזרים את הפטרוזיליה ואת קרוטוני הפיתות ומגישים מיד.
- איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אפשר לשמור שאריות עד יומיים במקרר.
סלט חצילים וטחינה אסייתי
המלך של הירקות בגריל, הלוא הוא החציל, לצד המלכה טחינה, בהופעה אסייתית מיוחדת.
המרכיבים (4 מנות):
- 2 חצילים בינוניים
למשרה:
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סוכר חום
- אפשרות: 1 כף רוטב דגים
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
לצלייה:
- 2 כפות שמן
לרוטב הטחינה:
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס מים + אפשרות לעוד
- מיץ מ־1/2 ליים או לימון
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
להגשה:
- 3 כפות בוטנים קלויים או מטוגנים, קצוצים דק
- 1 פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק
לעיטור: 1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק
ההכנה:
- חותכים את החצילים לאורכם, לרבעים או לשישיות (בהתאם לגודל ולהעדפה).
- המשרה: מערבבים בקערה את כל מרכיביה. מברישים את החצילים במשרה.
- מחממים את המנגל או מחבת פסים ומשמנים אותם. מניחים את משולשי החצילים על אחד הצדדים הבהירים, צולים 3-2 דקות, הופכים לצד החתוך השני וצורבים גם אותו. מניחים על הצד עם הקליפה, מנמיכים את הלהבה (או מעבירים לקומה השנייה של המנגל, אם יש) וצולים עוד 12-8 דקות, עד שהחצילים מתרככים. מעבירים לצלחת.
- רוטב הטחינה: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים היטב. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט מים ומערבבים.
- ההגשה: יוצקים את הטחינה על החצילים, מפזרים את הבוטנים, הצ'ילי והבצל הירוק (אם רוצים) ומגישים.
- איך שומרים? מומלץ בנפרד, עד 3 ימים, במקרר.
סלט עגבניות צרובות וצבעוניות
שילוב טעמים ומרקמים נהדר בסלט אחד מפתיע.
המרכיבים (4 מנות):
- כ־1/2 כוס שמן זית
- 7-6 עגבניות תמר, חתוכות לרביעיות
- 1 חבילה (250 גרם) עגבניות שרי, מומלץ בצבעים שונים
- 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים גס
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 2 כפות חומץ בלסמי (או 1 כף חומץ בלסמי מצומצם)
- 2 כפות זיתים מגולענים ופרוסים
- 3 כפות צנוברים, קלויים
- מלח
ההכנה:
- מחממים את המנגל או מחבת ומברישים את משטח הצלייה במעט משמן הזית. צורבים את רבעי עגבניות התמר כ־2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
- חוצים את עגבניות השרי ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתרת מרכיבי המנה (אפשר להכין כשעתיים מראש). מוסיפים את העגבניות הצלויות, מערבבים ומגישים.
- איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה ובכל מקרה ביום ההכנה. שאריות אפשר לשמור עד יומיים, במקרר.
סלט תפוחי אדמה בגריל
שילוב של חם וקר, של קריספיות תפוחי האדמה עם הרכות של עשבי התיבול, ורוטב שמחבר ומאזן בין כל המרכיבים.
המרכיבים (4 מנות):
- 1/2 ק"ג תפוחי אדמה (קטנים חצויים או בינוניים, חתוכים לשמיניות)
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח, פלפל שחור
- 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
- 1 שקית (150 גרם) רוקט, עלי בייבי או חסה חתוכה
- 1/3 כוס שמיר קצוץ גס
לרוטב:
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 4 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף סירופ מייפל
- 3 כפות מיונז
- 1/2 כפית חרדל
ההכנה:
- מחממים בסיר מים מומלחים עד לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים 3 דקות בלבד. מסננים ומייבשים קלות. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומערבבים עם שמן הזית, המלח והפלפל.
- מחממים את המנגל או מחבת. מניחים את תפוחי האדמה, על צדם החתוך, וצורבים 5-4 דקות, עד שהם מתרככים. מעבירים לצלחת.
- הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד (אפשר להכין עד שבוע מראש ולאחסן במקרר).
- הרכבת המנה: שמים בקערה מתאימה את תפוחי האדמה, מוסיפים את הבצל והרוקולה (או העלים האחרים) והשמיר. יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.
- איך שומרים? שאריות - עד יומיים, במקרר.
סלט אבוקדו ותירס צרוב
אבוקדו ותירס הם שילוב קלאסי, וההכנה על האש נותנת לו אקסטרה כיף.
המרכיבים (4 מנות)
- 4 קלחי תירס
- 2 יחידות אבוקדו, בשל
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל, מומלץ מזן שושקה, פרוס דק
- לעיטור: עלעלי מיקרו
לרוטב ויניגרט לימון:
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כף דבש
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות שמן קנולה
- אפשרות: 1/3 פלפל צ'ילי, פרוס דק
- מלח ופלפל
ההכנה:
- מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים. מוסיפים את הקלחים ומבשלים כ־15 דקות. מסננים.
- מחממים את המנגל או מחבת מתאימה. צורבים את קלחי התירס כ־2 דקות מכל צד. מעבירים למשטח עבודה ובעזרת סכין מסירים את הגרגירים מהקלח. מעבירים לכלי הגשה מתאים.
- קולפים את האבוקדו ופורסים דק. מניחים על התירס. מוסיפים את הבצל והפלפל.
- הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים וטורפים היטב (או, וכך מומלץ - מעבדים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט). יוצקים על הסלט ומערבבים. אם רוצים, מפזרים עלעלי מיקרו. מגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
טיפ: לא מצאתם קלחים? חבל, אבל אם משתמשים במחבת, אז אפשר לצרוב גם גרגירי תירס מופשרים.
פורסם לראשונה: 22:03, 30.04.22