במקום ביסלי גריל: חטיף פסטה מקמח מלא
נשארה לכם פסטה שטרם פגשה רוטב? כך תהפכו אותה בקלות לחטיף קליל. אנחנו השתמשנו בפסטה מחיטה מלאה – אבל אפשר להשתמש גם בפסטה רגילה, מקמח כוסמין או ללא גלוטן.
המרכיבים (קופסה בנפח 1/2 ליטר)
- 2 כוסות פסטה פוזילי מקמח מלא, מבושלת לפי הוראות היצרן, חמה או קרה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1 כפית תבלין גריל עוף
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה או אחר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הפסטה ואת כל התבלינים ומערבבים היטב, לציפוי אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים. מעבירים לתבנית ומסדרים את הפסטה במרווחים קלים.
3. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.
איך שומרים? החטיף במיטבו כשהוא טרי. שאריות אפשר לשמור עד 3 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
טיפ: אפשר לשחק עם התבלינים, לפי הטעם. את תבלין העוף אפשר להחליף באבקת בצל
במקום תפוצ'יפס: חטיף צ'יפס אפוי
את החטיף הזה מומלץ להכין מתפוחי אדמה אדומים, שיש בהם מעט נוזלים. ככל שהפרוסות יהיו דקיקות יותר, החטיף יהיה פריך יותר. לכן, מומלץ לפרוס את תפוחי האדמה במנדולינה המכוונת לעובי הדק ביותר או בעזרת קולפן ירקות רחב. שימו לב שהאפייה מתבצעת על הרשת, ולא בתבנית.
המרכיבים (קופסה בנפח 1/2 ליטר)
- 3 תפוחי אדמה (מומלץ אדומים), נקיים
- 3 כפות שמן זית או שמן צמחי אחר
- מלח לפי הטעם
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מניחים נייר אפייה על רשת התנור.
2. שוטפים את תפוחי האדמה, בקליפתם, ומייבשים היטב. קוטמים את הקצוות. בעזרת מנדולינה או קולפן רחב, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2־1 מ"מ. מייבשים את הפרוסות במגבת נייר ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן ומערבבים לציפוי אחיד. מניחים את הפרוסות על הרשת, בשכבה אחת.
3. אופים 9-8 דקות, עד שהפרוסות זהובות ופריכות. מוציאים ומיד זורים את המלח. מניחים לצינון קל. מגישים.
איך שומרים? החטיף במיטבו כשהוא טרי.
במקום כיף כף מקלות: מקלונים אפויים בציפוי שוקולד
הם טעימים כנשנוש פחמימתי מתקתק, וגם כתוספת למנת גלידה. אפשר לטבול בשוקולד רק את קצה המקל, או את המקל כולו - איך שאתם אוהבים. אפשר גם להחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן או חלב, ולזרות עליו קוקוס קלוי או אגוזים קצוצים.
המרכיבים (32-24 יחידות)
- 4 עלי פילו, מופשרים
- 5 כפות שמן קנולה
- 2 כפיות אבקת סוכר
- אפשרות: 1/4 כפית קינמון טחון
- לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. פורשים על משטח העבודה 2 עלי פילו, זה על זה. מברישים את העלה העליון בשמן, זורים עליו מחצית מכמות אבקת הסוכר, ואם רוצים גם מהקינמון. אם שולי הבצק יבשים או מתפוררים, חותכים ומסירים אותם. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, חותכים את העלים לרצועות ברוחב 15-10 ס"מ. חותכים כל רצועה לרוחבה ל־3 מלבנים שווים. מגלגלים כל מלבן לסיגר ומניחים בתבנית, במרווחים קלים ביניהם. מכינים כך את 2 עלי הפילו הנותרים. מברישים את הסיגרים בשמן.
3. אופים 9-7 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.
4. מרפדים מגש בנייר אפייה. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שניתן לערבב אותו לקרם חלק. טובלים את המקלות בשוקולד, ומניחים במגש. מאחסנים במקרר כ־10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה. מגישים.
איך שומרים? החטיף במיטבו כשהוא טרי. שאריות אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.
במקום במבה: חטיף חמאת בוטנים
חטיפים מלוחים, פריכים ונימוחים, אפויים, ללא גלוטן וללא סוכר. ועוד יתרון: ממש קל וכיף להכין אותם, ואפשר לערב בלישה גם את הילדים.
המרכיבים (כ־80 יחידות בקופסה בנפח 1 ליטר)
- 1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים טבעית חלקה
- 3/4 כוס (75 גרם) שקדים טחונים או קמח שקדים
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח טפיוקה או קורנפלור
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 4-1 כפות מים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים - מוסיפים רק כף אחת של מים. מעבדים לעיסה אחידה במרקם של בצק. אם צריך, מוסיפים עוד מהמים, בהדרגה, ומעבדים עד שמתקבל המרקם הרצוי.
3. יוצרים מהבצק גלילים בעובי כ־1 1/2 ס"מ ומהדקים אותם (אם הבצק מתפורר, מוסיפים עוד מעט מים ולשים קלות). חותכים את הגלילים למקטעים באורך 3-2 ס"מ. מניחים בתבנית במרווחים של כ־1/2 ס"מ.
4. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
איך שומרים? החטיף במיטבו כשהוא טרי. שאריות אפשר לשמור עד חודש במקפיא.
במקום חטיף שוגי: חטיף קורנפלקס ופצפוצי אורז
חטיף שיכול לתפקד גם כעוגיות ללא אפייה, ויותר טעים מהמקור, באחריות.
המרכיבים (15-12 יחידות בתבנית בגודל 20X20 ס"מ או בשתי תבניות אינגליש קייק)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) טחינה גולמית
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חמאת שקדים, או עוד טחינה גולמית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות (45 גרם) קורנפלקס ללא גלוטן
- 2 כוסות (100 גרם) פצפוצי אורז
- אפשרות לציפוי: 100-50 גרם שוקולד לבן
ההכנה
1. שמים בקערה את הטחינה, חמאת השקדים, המייפל, הווניל והמלח וטורפים היטב. מוסיפים את הקורנפלקס ופצפוצי האורז ומערבבים לציפוי אחיד.
2. מרפדים את התבנית או התבניות בנייר אפייה. יוצקים את העיסה ומשטחים בעזרת כף. פורשים על העיסה נייר אפייה נוסף ומהדקים, בעזרת הידיים, עד שפני השטח חלקים ואחידים. מאחסנים במקפיא כשעתיים.
3. אם רוצים, מצפים בשוקולד לבן: שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או על סיר אדים כפול (באן מארי), עד שניתן לערבב לקרם חלק. מחלצים את החטיף מהתבנית או התבניות ומניחים על משטח העבודה. מזלפים עליו את השוקולד. מאחסנים במקרר כ־10 דקות, להתייצבות.
4. חותכים את החטיף למלבנים בגודל כ־10X3 ס"מ. מגישים.
איך שומרים? עד חודשיים, במקפיא.