שף
שף
פאי מלבי

פאי מלבי טבעוני עם טריק

שילוב ים־תיכוני מנצח עם מלית קרמית, פירות קיץ ובסיס־פטנט שיחסוך זמן ועבודה

פורסם:
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)
לקלתית
  • 1/2 חבילה (7-5 יחידות) עלי פילו
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה או קוקוס
לתערובת האגוזים
  • 1/3 כוס (30 גרם) פיסטוקים או אגוזי מלך, קלויים וקצוצים
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
למלית
  • 1/2 4 כפות (45 גרם) קורנפלור
  • 3 כוסות (720 מ"ל) משקה ("חלב") קוקוס או שקדים
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
להגשה
  • 1 כוס פירות קיץ (לפי הטעם), חתוכים לקוביות
  • 2 כפות פיסטוקים, קלויים וקצוצים
  • 4 כפות סירופ מלבי
ההכנה
1. הקלתית: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו), משמנים את התבנית ומפרידים בין התחתית לדופן הטבעתית.
2. האגוזים: שמים בקערה את הפיסטוקים (או האגוזים), הסוכר והקינמון ומערבבים.
3. פורשים על תחתית התבנית עלה פילו פתוח (כך שהתחתית תהיה במרכזו, במידת האפשר). מברישים את העלה בשמן ומפזרים 2 כפות מתערובת האגוזים. מניחים עלה שני, כך שלא יחפוף במדויק את העלה הראשון אלא יהיה בזווית קלה ממנו. מברישים גם אותו בשמן ומפזרים מהאגוזים. ממשיכים להכין כך את יתרת עלי הפילו, מניחים אותם בזווית זה לזה, כך שלבסוף יתקבל מעין עיגול שלם. מגלגלים פנימה את שולי הבצק ומהדקים כך שתתקבל דופן מוגבהת בהיקף התבנית. מרכיבים את טבעת התבנית בחזרה למקומה.
4. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.
5. המלית: שמים בסיר את הקורנפלור, יוצקים כוס ממשקה הקוקוס (או השקדים) וטורפים עד שאין גושים. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומבשלים על להבה נמוכה, תוך ערבוב, כ־5 דקות, עד שהסוכר נמס. מעלים את עוצמת הלהבה לבינונית ומבשלים 4-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהמלית מסמיכה. מניחים לצינון קל. יוצקים את המלית על הקלתית. מכסים ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות, לייצוב.
6. ההגשה: מניחים על העוגה את הפירות והפיסטוקים ויוצקים את הסירופ. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button