המתכון שלי לחג: אמא שלי הייתה מכינה עוגת דבש בחושה ובקלאווה – כך נראה ראש השנה של ילדותי. בהתחלה הבקלאווה הייתה שכבות של בצק עלים וביניהן תערובת אגוזים שוחה בסירופ. עם השנים בצק העלים הוחלף בדפי פילו והריבועים הפכו לגלילים צמודים בתבנית, עדיין שוחים בסירופ עסיסי. אני הלכתי עוד קדימה, והפכתי את הגלילים לסוכריות. מעניין איך אמא תגיב...
התוכניות שלי לתשפ"ד: לפני זמן קצר עזבנו את העיר הגדולה ועברנו לכפר. כל מה שהכרנו השתנה. אני מאחלת לי ולמשפחתי התאקלמות מהירה, שכנות טובה והכי חשוב – הרבה חברים חדשים לצד הוותיקים.
מאחלת לשנה החדשה: אני מאחלת לכל ישראל בריאות איתנה, חיוך ושמחה. שנזכור מהם הדברים החשובים באמת בחיים, ושהשנה החדשה תהיה מלאה בשלום, אחדות ואהבה.
המרכיבים (15–20 יחידות)
- 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשרים לפי ההוראות
- שמן להברשה (או בתרסיס)
למלית
- 300 גרם תערובת אגוזים שאוהבים (אני השתמשתי באגוזי מלך, אגוזי לוז, שקדים ובוטנים)
- 1/4 כוס סוכר חום (אפשר גם לבן)
- 2 כפות דבש
לסירופ
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית מיץ לימון
- מעט קליפת תפוז מגוררת
ההכנה
1. המלית: קוצצים את האגוזים, מוסיפים את הסוכר והדבש ומערבבים היטב.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות.
3. מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומורחים אותו בשמן (בעזרת מברשת או בריסוס). מקפלים את העלה לחצי. מקפלים פנימה את השוליים משתי הצלעות הקצרות, כך שייפגשו במרכז.
4. מניחים 2–3 כפות גדושות מהמלית בקצה אחת הצלעות הקצרות. משאירים שוליים ריקים ברוחב כ־3 ס"מ משני צידי המלית.
5. מגלגלים את העלה מעל המלית תוך כדי הידוק. צובטים את הקצוות הריקים לצורת סוכרייה. אם רוצים – אפשר לקשור את הקצוות בחוט שפגט. מניחים בתבנית, וחוזרים על הפעולות עם שאר העלים.
6. מכניסים לתנור ואופים 20–25 דקות, עד שהבצק מזהיב.
7. בינתיים, מכינים את הסירופ: מחממים בסיר את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת התפוז ומבשלים 2–3 דקות נוספות.
8. יוצקים את הסירופ החם על הבקלאווה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר (אפשר להכין עד 3–4 ימים מראש).
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
פורסם לראשונה: 11:30, 05.09.23