שף
שף
קציצות פרגית בגלייז לימוני

קציצות פרגית עם זיגוג לימוני בסגנון אסייתי

דנה רייכר מנבחרת המשפיעניות של שף הכינה מנה עם רוטב שעושה את ההבדל: גלייז לימוני חמצמץ-מתקתק במרקם קצת דביק.  עם אורז לבד, מדובר במנה מושלמת

פורסם:
קציצות זה אחד המאכלים האהובים עליי ביותר, וקציצות פרגית בפרט. הפעם עשיתי להן הסבה אסייתית קלילה, עם טעם חמצמץ־מתקתק ממכר וגלייז (זיגוג) דביק שהולך מדהים עם אורז לבן.
למי שאוהבים טעמים אומאמיים עמוקים, אני ממליצה בחום ללכת על השדרוג הבא: נמיס 1 כפית אבקת דאשי בחצי כוס מים, נוסיף לסיר ממש בסוף הבישול ונביא לרתיחה חוזרת. התוספת תהפוך את הגלייז לדליל יותר, בטעם נהדר, עמוק ועשיר.
טיפים:
  • אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפות אותן (למרות שאני לא רואה סיבה לעשות זאת).
  • אל תוותרו על תוספת הנענע והבצל הירוק בהגשה, הם מוסיפים רעננות כיפית למנה.
  • שאריות אפשר לשמור במקרר, עד 3 ימים.



המרכיבים (3-4 מנות)
לקציצות
  • 500 גרם פרגית טחונה
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
לזיגוג
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס מיץ ליים (או לימון, אם אין)
  • 1/4 כוס חומץ אורז (או חומץ רגיל)
  • 1/3 כוס מירין
  • 1/2 כוס מים
  • 5 כפות דבש
  • 1 כפית קורנפלור + 5 כפות מים
  • להגשה: שומשום, נענע, בצל ירוק, שמן שומשום
ההכנה
1. נתחיל בהכנת הקציצות: נערבב את כל מרכיביהן לעיסה אחידה ונכניס למקרר להתייצבות לכחצי שעה.
2. בידיים משומנות, נכין כדורים מתערובת הקציצות. נסדר בצורה מרווחת על תבנית עם נייר אפייה.
3. נכניס לתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במצב גריל. נאפה כ־8 דקות ונוציא את הקציצות.
4. נכין את הזיגוג: ניצק את השמן לסיר ונחמם. נוסיף את השום והג'ינג'ר ונערבב על אש בינונית במשך כמה שניות. נוסיף את הסויה, מיץ הליים, החומץ, המירין, המים והדבש. נביא לרתיחה.
5. נערבב היטב את הקורנפלור במים. נוסיף לסיר ונערבב היטב.
6. נוסיף בעדינות את הקציצות ונשקשק את הסיר עד שהן יהיו עטופות ברוטב. נבשל עם מכסה סגור כ־5 דקות או עד שהרוטב יצטמצם לשביעות רצונכם.
7. נוסיף שומשום, חופן נענע, בצל ירוק קצוץ ונגיעה של שמן שומשום ונגיש חם לצד אורז לבן. בתיאבון!

  • דנה רייכר היא בלוגרית אוכל המתמחה במטבח האסייתי. אינסטגרם: danareicher טיקטוק: dana_reicher
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button