את המתכון הטורקי המקורי מכינים עם עלי יופקה (Yufka), שחולטים במים רותחים. כתחליף מקומי, גם עלי פילו יעשו עבודה מצוינת, ובמקום לחלוט אותם טובלים אותם בבלילה של ביצים, קמח וחלב.
המרכיבים
(תבנית זכוכית בגודל 40X25 ס"מ)
- 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
למלית
- 500 גרם עלי תרד, שטופים וקצוצים דק
- 8 כפות גבינת טבורוג או טוב טעם
- 1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק
- 150 גרם גבינת אמנטל או טולום, מגוררת
- 1/2 כפית מלח
לבלילה
- 4 ביצים בגודל M
- 4 כוסות (1 ליטר) חלב 3% שומן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
- להגשה: ביצה קשה, מלפפון חמוץ, עגבניות מגוררות
ההכנה
1. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
2. הבלילה: שמים בקערה את כל מרכיביה וטורפים לבלילה אחידה.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
4. הרכבת המנה: לוקחים עלה פילו, מקמטים אותו מעט, טובלים בבלילה ומניחים בתבנית באופן מרושל. מכינים כך 7–8 עלים ומניחים אותם זה לצד זה, לכיסוי מלא של תחתית התבנית.
5. מפזרים את המלית על עלי הפילו בצורה אחידה.
6. מקמטים וטובלים בבלילה את יתרת עלי הפילו, ומניחים אותם זה לצד זה על המלית, לכיסוי מלא.
7. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפה משחים. מוציאים ומניחים לצינון קל. חותכים לריבועים. מגישים, מומלץ לצד ביצה קשה, מלפפון חמוץ ועגבניות מגוררות.
- איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים.