לאכול יותר בפחות
- כשהעגבניות זולות, כדאי לקנות הרבה, לרסק ולהקפיא (קליה שטנקה־לופוביץ (36), עוסקת בחינוך מיוחד, מראשון־לציון).
- לא לקנות לפי מותג. יש חברות רבות שמציעות מוצרים איכותיים ולא ממותגים, במחירים זולים יותר (הדר בראל, יועצת חינוכית בבית ספר ותרפיסטית לילדים, מגבעתיים).
- נצלו את האפליקציות של רשתות המזון, הן חוסכות כסף רב. (מיריאל דבי־שפשק (32), ביולוגית, מפרדס־חנה).
- חפשו בסביבתכם התארגנויות להזמנת ירקות ופירות ישירות מהחקלאים. זה חסכוני לכם ועוזר להם (מערכת "לאשה").
- נשארו שאריות פסטה מסוגים שונים? בשלו את כולם יחד כשמונה דקות, והכינו מהם פשטידה. האפייה תשלים את הריכוך עבור כל הסוגים (מערכת "לאשה").
- בסניפי שופרסל, ואולי גם בסניפים אחרים, יש פינה של מוצרים ברבע מחיר שתכף פג תוקפם. משתמשים באותו היום, מקסימום למחרת (נעמה מנדלצוויג (27), סטודנטית, מרחובות)
- כדאי להסתפק בקניית חומרי גלם ולהכין בבית כל מה שאפשר, החל בלחם (עלות המצרכים כשני שקלים) ועד להכנת גבינת שמנת עם שום ושמיר - יש המון מתכונים באינטרנט (סימה סמולוביץ' (28), סטודנטית למדעי המדינה וסוציולוגיה, מחיפה).
כדאי לסיים את רוב מוצרי המזון שבבית לפני שקונים שוב. מניסיון, במקפיא מסתתרים המון מוצרים ששוכחים מהם
- בחלק מהירקניות מוכרים עגבניות רכות במחיר מוזל. אם אתם מתכוונים להכין שקשוקה או רוטב לפסטה, עדיף לקנות דווקא את הרכות והזולות.
- נשאר לכן אורז מבושל? אם אתן מבשלות עוף (למשל עם בצל ופפריקה), הוסיפו את שארית האורז המבושל לסיר של הרוטב וערבבו. אצלנו זה מתחסל מיד.
- קטניות או תבלינים שקונים בתפזורת, מומלץ להעביר מהשקית לצנצנת זכוכית סגורה היטב. כך הם ישרדו יותר זמן (מערכת "לאשה").
- קמח, קטניות, אבקות מרק ועוד מוצרים שעלולים להפוך לביתם של חרקים במזווה, אפשר וכדאי לאחסן במקרר (מערכת "לאשה").
- כדאי לסיים את רוב מוצרי המזון שבבית לפני שקונים שוב. מניסיוני, במקפיא מסתתרים המון מוצרים ששוכחים מהם (אנה וייסבנד (45), עובדת בצוות בית המרקחת, בית החולים שיבא, מקריית־אונו).
- לירקות יש נטייה לספוג לחות ולהתקלקל מהר. כדי לשמור על טריותם כדאי מאוד לשטוף אותם ולייבש היטב ולארוז בשקיות מיוחדות עם סוגרן או להניח בקופסה יבשה, שבתחתיתה שמים נייר סופג. מניסיוני, הירקות מחזיקים מעמד פי שניים זמן (גיא יבגני פורטנוי (32), יועץ משכנתאות, מרעננה).
- בשר קפוא עולה חצי מטרי. אפשר בהחלט להתפשר עליו.
- כדאי לקנות ירקות ופירות בכמות קטנה אצל הירקן השכונתי. כך קונים בכמות מדודה, אוכלים תמיד טרי ולא זורקים אוכל. על הדרך עוזרים לבעל עסק קטן במקום לתאגידי הענק (מיטב כהן־כתובים (41), מומחית תחום נפשי־התנהגותי במשרד החינוך, ממודיעין)
- בימי שישי בצהריים כל הירקניות חותכות מחירים לפני הסגירה, ובמקרים רבים עדיין יש סחורה טובה. רצוי לנצל את העיתוי (דנית גולדפרב (41), Customer Success Manager בסטארט־אפ, מהוד־השרון).
- ערכו את הקניות דרך האינטרנט לפי רשימה קבועה. זה חוסך המון זמן ופיתויים מיותרים (מירי עמית (43), סגנית מנהלת סניף בנק, מפרדס־חנה).
- כשאתן הולכות לסופר, עשו זאת על בטן מלאה, עם רשימה מסודרת ובלי הילדים.
- חפשו ברשתות השיווק את המותגים הפרטיים של הרשת. במקרים רבים מדובר בחיסכון אמיתי (מערכת "לאשה").
- אל תצאו מהסופר בלי לבדוק את החשבון. אני מוצאת טעויות לטובת הסופר בעשרות שקלים כמעט בכל קנייה ובכל הסופרים! (צילה מנחם (56), גמלאית של משטרת תל־אביב, מנס־ציונה).
לנקות יותר בפחות
- לניקוי אסלות, כיורים וקרמיקה אני משתמשת בחומץ פשוט, שהוא זול מאוד (שרונה רודוי).
- הכי טוב לקנות אקונומיקה במכל של ארבעה ליטרים - ותמיד את הזולה ביותר.
- לשטיפת רצפות אני משתמשת במעט נוזל לניקוי כלים עם כמה טיפות של מרכך כביסה.
לניקוי חלונות אני משתמשת בנוזל הכחול לווישרים של הרכב, שנמכר בתחנות הדלק בעשרה שקלים לארבעה ליטרים
- לניקוי חלונות אני משתמשת בנוזל הכחול לווישרים של הרכב, שנמכר בתחנות הדלק בעשרה שקלים לארבעה ליטרים.
- אני משתמשת במוצרי היגיינה נשית רב־פעמיים. זו רכישה חד־פעמית שמשמשת לשנים קדימה. כנ"ל לגבי חיתולים רב־פעמיים לתינוקות (אור זבולון (32), מהנדסת מכשור רפואי, מנתניה).
- כשיש מבצע שווה בסופר על מוצרים שלא מתקלקלים, כמו אבקת כביסה, כדאי לקנות כמה יחידות, שיספיקו עד למבצע השווה הבא (מערכת "לאשה").
להתלבש, לטייל ועוד כל מיני
- כשיש מבצע, למשל "קני ב־500 שקל ושלמי רק 250", כדאי לחלוק אותו עם חברה (ליבי ברגמן (45), שותפה במשרד יחסי ציבור, מרחובות).
- אם אתן במקרה נוסעות לתאילנד, קנו שם בגדי ים ולא בארץ. קניתי עשרה בגדי ים בקופנגן, כל אחד מהם עלה 10 שקלים! בארץ בגד ים עולה 200 שקל לפחות (מיטב כהן־כתובים)
- בארצנו היפה יש שמש כמעט כל ימות השנה. תשקלו לוותר על מייבש הכביסה ותלו את הכביסה בשמש. כך תרוויחו גם כביסה נעימה, חמה, מחוטאת וריחנית, וגם תחסכו בהוצאות.
- כשנמאס לך מבגד, החליפי אותו עם חברה - בגד תמורת בגד (סימה סמולוביץ').
- הכינו מסכות טיפוח טבעיות לפנים מחומרים שיש בבית. אני ממליצה על המתכונים הטבעיים שבעמוד הפייסבוק gevnatural.
- אל תתמכרו ללק ג'ל - הוא גם יקר וגם לא ממש בריא (הדר בראל).
- אני ממליצה לרכוש מינוי לרשות הטבע והגנים. אחרי ביקור אחד בשמורה ההשקעה תחזור אליכן, ותוכלו להיכנס חינם להמון אתרים (דנה צ'רניס אברמוביץ (44), מורה לחינוך מיוחד, מרחובות).
- כדאי לחפש את המקומות שביקור בהם הוא חינם כמו עמק הצבאים בירושלים, פארק ראש ציפור בתל־אביב או פארק הצפרות באילת. לחלופין, בקרו במקומות שגובים סכומים זולים על כניסה, כמו טיילת החומות בירושלים או מוזיאון הטבע בירושלים (איקא צ'יפמן (45), מנהל אתר סינון העפר מהר הבית, יזם בתחום התיירות ומורה דרך, מצור־הדסה).
- אם זה אפשרי, שימו דלי מתחת לצינור המזגן והשתמשו במים להשקיית העציצים (סימה סמולוביץ').
- במקום לזרוק בקבוקי פלסטיק למיחזור, אספו את הבקבוקים אצלכם. כשמגיעים ל־50 בקבוקים אפשר להחזיר אותם לסופר ולקבל 15 שקל זיכוי לקנייה (30 אגורות לבקבוק) (חן פישמן־בן אבו (43), גננת שילוב, מבאר־טוביה).
בדקו שמספר הנפשות בבית מעודכן בחברת המים המקומית, כדי שלא יגבו מכם תשלום עודף
- כשהאוטו זקוק לטיפול, לא חייבים ללכת למוסך מורשה, שלפעמים לוקח פי שניים ממוסך קטן. חפשו מוסך קטן ואמין שאפשר לסמוך עליו (סימה סמולוביץ').
- אני ממליצה להשתמש באפליקציית FID לפני כל קנייה כדי לראות באיזה כרטיס כדאי להשתמש. זה מאפשר לנצל כמה שיותר הנחות דרך מועדונים או אפליקציות (קאשבק, groo, נופשונית וכדומה) (אור זבולון).
- זקוקות למשקפיים חדשים? בשוק בצלאל בתל־אביב יש מבחר גדול של מסגרות ב־20 שקל ליחידה, שאותן אפשר להביא לאופטומטריסט אמין, שיתקין עדשות (מערכת "לאשה").
- אם יש לכן נטייה לבזבזנות, לכו לשופינג עם חברה שקולה שמציבה גבולות (מערכת "לאשה").
- אל תשלמו מחיר מלא על אטרקציות לילדים: כמעט תמיד אפשר למצוא מבצעים באתרים של כרטיסי האשראי, מפעל הפיס או ההסתדרות.
אל תשלמו מחיר מלא על אטרקציות לילדים: כמעט תמיד אפשר למצוא מבצעים באתרים של כרטיסי האשראי, מפעל הפיס או ההסתדרות
- מומלץ לשמור קבלות של מוצרים יקרים. קניתי משקפיים ברשת מוכּרת. אחרי כשנתיים עלה לי המספר ולא רציתי להחליף את המסגרת אלא רק את העדשות. הלכתי לסניף של אותה רשת, המוכרת לחצה עליי לקנות משקפיים חדשים וציינה כי לפי המדיניות שלהם בחלוף שנתיים מיום הקנייה אין אחריות על מסגרת שנקנתה ברשת. הוצאתי את הקבלה מהארנק וראיתי שרק בעוד חמישה ימים יחלפו שנתיים מיום הקנייה. כך חסכתי מאות שקלים. במקום לקנות מסגרת חדשה שילמתי רק על החלפת עדשות, בסך הכל 150 שקל (עדן אליעד (32), מתמחה במשרד עורכי דין, מראשון־לציון).
- במקום לשלם על מלון או צימר, חפשו משפחות שזקוקות לשמירה על חתול או כלב ביעד שמעניין אתכם. חפשו בקבוצת הפייסבוק "שמירה על חיות, עציצים ומה שבניהם, בתמורה למגורים" (מערכת "לאשה").
- אני מוחקת את עצמי מרשימות התפוצה של רשתות ואתרים כדי לא לרכוש דברים מיותרים (ורד גרוברגר, עובדת סוציאלית, ממרכז הארץ).
- בדקו שמספר הנפשות בבית מעודכן בחברת המים המקומית, כדי שלא יגבו מכם תשלום עודף (שלמה ברונר (36), חשב שכר בעמותה, מירושלים).
- ויתרנו על ערוצי טלוויזיה בתשלום - חסכנו כ־2,400 שקל בשנה. במקום זה התחברנו דרך שכן כשלוחה שלו לערוצי הסטרימינג תמורת 20 שקל לחודש (מערכת "לאשה").
- רוקנו את הבגאז' של הרכב. ככל שהמכונית עמוסה יותר היא צורכת יותר דלק (מערכת "לאשה").
- אני קונה לילדים בגדים בסוף עונה, כדי שיהיו מצוידים לשנה הבאה. ככה למשל קניתי שש חולצות וארבעה זוגות מכנסיים ב־112 שקל בלבד (דנית גולדפרב).
- מתכננות לקנות בגדים? נסו להתכוונן להנחות שמציעות הרשתות השונות ביום ההולדת שלכן (מערכת "לאשה").
- צריכות לקנות מכשיר חשמלי? חפשו ברשת את המכשיר הרצוי במחיר הטוב ביותר, הדפיסו את המידע על צילום המוצר עם המחיר, גשו עם הנייר לחנות מוצרי חשמל מקומית וציינו בלי להתבלבל שזה המחיר שהייתן רוצות לשלם. בדרך כלל זה עובד (מערכת "לאשה").
- גם למדיח הכלים וגם למכונת הכביסה יש תוכניות חסכוניות של חצי שעה. במקרים רבים זה יכול להספיק, אין צורך בתוכניות הארוכות (מערכת "לאשה").
תודה לשרון בירקמן, מנהלת קבוצת הפייסבוק "ללא בזבוזים - בדרך לעצמאות כלכלית"