עוגת פיצה
מה יכול להיות מושלם יותר מהשילוב הבא: כל הכיף שבפיצה עם כל ההתרגשות של עוגה? אולי רק העובדה שהכנו את החגיגה הזו לגמרי בעצמנו!
המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)
- 3 ביצים
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט (אחוזי שומן לפי הטעם)
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- אפשרות (מומלצת!): 2 כפיות אורגנו טרי או יבש וקצוץ
- או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח תופח
למילוי ולציפוי
- כ־1 כוס (240 מ"ל) רוטב מוכן לפיצה
- 1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
- כ־1/2 כוס תוספות לפי הטעם (זיתים קצוצים, תירס וכו')
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את התבנית.
2. שוברים לקערה את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את השמן, השמנת (או היוגורט), הסוכר, המלח וכל התבלינים וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהעיסה סמיכה ואחידה (נמנעים מערבוב יתר).
3. המילוי והציפוי: יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית. מפזרים עליה מחצית מרוטב הפיצה, מחצית מהגבינה ומחצית מהתוספות. יוצקים את כל שאר העיסה, כך שתכסה את השכבה הראשונה. מפזרים את יתרת הרוטב, הגבינה והתוספות.
4. אופים כ־40 דקות, עד שפני הפיצה שחומים וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש או עם מעט רוטב אדום. מוציאים בזהירות, מצננים קצת ומגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
גלילי פרנץ' במילוי שוקולד
פינוק נהדר שמשדרג בגלגול קליל את הפרנץ' טוסט האהוב, והופך אותו לטעים יותר וליפה יותר.
טיפ: נוח להכין את המנה עם פרוסות של לחם ייעודי לטוסט, מאחר שהן מרובעות וגדולות, אבל כמובן שאפשר להשתמש בכל לחם.
המרכיבים (10 יחידות)
- 10 פרוסות לחם, מומלץ לבחור בלחם לבן לטוסט
- ממרח שוקולד, לפי הטעם
לבלילה
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- אפשרות: 1/4 כפית קינמון טחון
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/8 כפית מלח
- לטיגון: כ־25 גרם חמאה
- להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מסירים בעזרת סכין את הקרום ה"קשה" מפרוסות הלחם, כך שיישארו ריבועים של החלק הרך. מרדדים כל פרוסה במערוך, כך שתגיע לחצי מהעובי המקורי שלה.
2. מורחים את הפרוסות בממרח ומגלגלים כל פרוסה לגליל.
3. הבלילה: שמים בקערה את כל מרכיביה וטורפים היטב.
4. מחממים מחבת על להבה בינונית־גבוהה. מכניסים מחצית מכמות החמאה ומחממים עד שהיא נמסה.
5. בינתיים טובלים בזריזות חמישה מהגלילים בבלילה ומגלגלים אותם בתוכה, לציפוי מלא. מעבירים אותם למחבת. מטגנים 4-3 דקות, שבמהלכן הופכים את הגלילים כך שייטגנו בהדרגה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת. ממיסים במחבת את יתרת החמאה, טובלים ומטגנים את שאר הגלילים.
6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חמים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. לפני ההגשה, מחממים במיקרוגל או בתנור.
פסטה ברוטב גבינה ואפונה
פסטה קרמית משובחת, אבל בכלל בלי שמנת. ההכנה זריזה ואת התוצאה אפשר להגיש לכל המשפחה.
המרכיבים (3-2 מנות)
- כ־300 גרם פסטה
- 3/4 כוס אפונה קפואה
- 1 קופסה (250 גרם) קוטג' או גבינת שמנת 5% שומן ומעלה
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
- מלח, פלפל שחור
- 1 כפית עלי אורגנו או תימין, טריים או יבשים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- אפשרות: 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
- 3-2 כפות גבינת פרמזן או גבינה צהובה מגוררת
ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. מניחים בצד.
2. שמים את האפונה הקפואה בקערה מתאימה ויוצקים עליה מים רותחים (אפשר להשתמש במי הבישול של הפסטה). מחכים כ־20 שניות ומסננים. מניחים בצד.
3. אם משתמשים בקוטג', מעבירים אותו לכלי מתאים וטוחנים אותו בבלנדר מוט למרקם חלק (אם משתמשים בגבינת שמנת, לא עושים דבר).
4. יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה (שיהיה בה מקום גם לפסטה) ומוסיפים את השום. מניחים את המחבת על להבה בינונית ומחממים תוך השגחה, רק עד ששולי פרוסות השום מתחילות להזהיב. מוסיפים את כל התבלינים (גם את קליפת הלימון, אם משתמשים) ואת האפונה ומטגנים יחד כדקה.
5. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.
6. מוסיפים את הפרמזן (או הגבינה הצהובה), מערבבים ומסירים מהכיריים. מוסיפים את הקוטג' או הגבינה ומערבבים בזריזות. מגישים.
- בישלו ונהנו: אביגיל דפנה ויעל גדעוני