סלט כרוב וענבים עם טוויסט אסייתי
שילוב מרענן ומפתיע של טעמים ומרקמים. הימור שלנו: כולם יבקשו את המתכון!
המרכיבים (כ־4 מנות)
- 1/4 כרוב לבן קטן
- 1/4 כרוב סגול קטן
- כ־15 ענבים סגולים
- כ־15 ענבים ירוקים
- אפשרות: 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך למקלונים דקיקים
לרוטב
- 3-2 כפות מיץ לימון
- 1 כף דבש או סילאן
- 1/2 1 כפות שמן שומשום
- 1/2 1 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מים
- 1 כף חמאת בוטנים או טחינה גולמית
- 2 כפות שומשום לבן
- 2 כפות שומשום שחור
ההכנה
1. פורסים את הכרובים לרצועות דקיקות. חוצים את הענבים לאורכם. מעבירים לקערה. אם רוצים, מוסיפים את הג'ינג'ר.
2. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים היטב. מוסיפים כף מהשומשום הלבן וכף מהשומשום השחור ומערבבים (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מפזרים את יתרת השומשום. מגישים.
סלט קיסר משמש
במקום עוף - משמשים. במקום קרוטונים - קראנץ' שקדים. וגם הרוטב שונה, קיצי וקליל, ולמרות כל השינויים, ההשראה הברורה לסלט הטעים הזה היא הסלט האמריקאי הקלאסי והאהוב.
המרכיבים (כ־3 מנות)
- 1 יחידה לבבות קיסר
- 4-3 עלי חסה (לאליק או אחרת)
- 1/2 בצל סגול קטן
- 2 משמשים
- חופן שקדים מסוכרים
לרוטב
- 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
- 3-2 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 2 כפות פרמזן מגורר דק
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- להגשה: חופן גילופי פרמזן
ההכנה
1. מפרידים בין עלי הקיסר אך משאירים אותם בשלמותם. קוצצים את החסה, פורסים דק את הבצל, חותכים את המשמשים לקוביות וקוצצים גס את השקדים המסוכרים. מעבירים הכול לקערה.
2. הרוטב: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיביו (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור את עלי הקיסר. מוסיפים את גילופי הפרמזן ומגישים.
טיפ 1: הדרך הכי טעימה לאכול את הסלט הזה: לקחת ביד עלה קיסר, למלא אותו בשאר מרכיבי הסלט ולחסל בהנאה.
טיפ 2: נגמרו המשמשים? השתמשו בנקטרינה.
שקדים מסוכרים תוצרת בית:
פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. קוצצים גס 1/2 כוס שקדים טבעיים. קולים אותם כ־2 דקות על מחבת יבשה, תוך הקפצה וערבוב. מוסיפים למחבת 1 כף דבש ו־2 כפות סוכר דמררה ומחממים תוך ערבוב עוד 3-2 דקות. מעבירים לנייר האפייה ומניחים לצינון מלא (כשהשקדים צוננים, מפרידים ביניהם בידיים או בעזרת סכין).
סלט ברוקולי ודובדבנים
שילוב בריא וטעים של פתיתי ברוקולי, עלים ירוקים ודובדבנים, שמקבל תוספת של רוטב מקפיץ – מתקתק ועם טחינה גולמית.
המרכיבים (כ־4 מנות)
- 5-4 תפרחות ברוקולי טרי, כולל הענפים והגזע
- כ־20 דובדבנים או 1 נקטרינה
- 2 ענפי סלרי, נקיים מעלים
- 4 עלי חסה או חופן עלי בייבי, קצוצים
- 1 כוס עלים מעשבי תיבול טריים (נענע, פטרוזיליה, בזיליקום - אחד מהם או תערובת)
- 3 כפות גרעיני דלעת טבעיים
לרוטב
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף דבש או סילאן
- 2-1 כפות טחינה גולמית
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. קוצצים דק את הברוקולי (בסכין או במכשיר מתאים). מגלענים את הדובדבנים וחוצים אותם. קוצצים גם את הסלרי והחסה (או העלים) ואת עשבי התיבול. מעבירים הכול לקערה ומוסיפים מחצית מגרעיני הדלעת.
2. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים היטב (אפשר להכין עד יום מראש). יוצקים על הסלט ומערבבים.
3. מפזרים את יתרת הגרעינים ומגישים.
טיפ: אפשר להחליף את הדובדבנים בנקטרינה פרוסה.
סלט קפרזה עם מלון וזוקיני
וריאציה נהדרת על הקפרזה האיטלקי: לכדורוני המוצרלה הוספנו כדורוני מלון כתום, זוקיני צרוב ועלים ירוקים. התוצאה יפה כמו במסעדה וטעימה במיוחד.
המרכיבים (כ־4 מנות)
- 1 כפית שמן זית
- 1 זוקיני, חתוך למקלות לאורכו
- 1/2 מלון כתום, בינוני
- 1 קופסה (150 גרם) בייבי מוצרלה
- חופן עלי בזיליקום
- 1 כוס עלי רוקט או עלי בייבי
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בסלמי
- 1 כף מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור
- להגשה: 1 כף בסלמי מצומצם (או 1 כף רוטב בלסמי + 1 כפית דבש)
הכנה
1. משמנים את המחבת (מומלץ להשתמש במחבת פסים) בשמן הזית ומחממים אותה. מניחים בה את מקלות הזוקיני וצולים אותם מכל הצדדים, עד שנראים בהם סימני צריבה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
2. בעזרת כף פריזיאן יוצרים כדורונים מהמלון. מעבירים לקערה. מוסיפים את המוצרלה, את כל העלים (עלים גדולים מומלץ לקרוע) ואת הזוקיני.
3. מזליפים על הסלט את מרכיבי הרוטב (אין צורך לערבב אותם בנפרד). בוזקים מלח ופלפל. מוסיפים נגיעות של בלסמי מצומצם. מגישים.
טיפ 1: אין כף פריזיאן ליצירת כדורים? פשוט חתכו את המלון לקוביות קטנות.
טיפ 2: מומלץ להגיש לצד הסלט פרוסות בגט משוחות בשמן זית וקלויות.
סלט מנגו וקישוא
הכי מהיר וקליל שיש - דקה של הכנה והוא מוכן להגשה. וביחס הפוך לקלות ההכנה - הטעם. מדובר בסלט נהדר (ואכן, אין צורך לבשל את הקישוא).
המרכיבים (כ־4 מנות)
- 1 קישוא גדול
- 1 מנגו גדול, לא רך
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 5-4 כפות פרמזן מגורר דק
לרוטב
- 4-3 כפות מיץ לימון
- 4-3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. פורסים את הקישוא לרצועות ארוכות ודקות בעזרת קולפן ירקות. מעבירים לקערה. קולפים את המנגו, ויוצרים גם ממנו, באותו אופן, רצועות דקות. מעבירים לקערה. מוסיפים את קליפת הלימון ומחצית מכמות הפרמזן.
2. יוצקים את מרכיבי הרוטב ומערבבים. בוזקים מלח ופלפל. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.