המרכיבים (6 מנות)
- 1 סלק בינוני, קלוף
- 1 לפת, קלופה
- 1 קולרבי, קלוף
- 1 צנון גדול, בקליפתו
- 2 גזרים בינוניים, קלופים
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב הסויה־שומשום
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- 4 כפות חומץ אורז
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זית
ההכנה
1. חותכים לרצועות דקיקות את הירקות. מעבירים אותן לקערת הגשה, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים בעדינות.
2. הרוטב: מערבבים היטב כל מרכיביו. יוצקים על הסלט ומערבבים. מניחים לכ־15 דקות, לספיגת טעמים. מגישים.
- איך שומרים? הסלט במיטבו כשהוא טרי, אבל אפשר לשמור עד 24 שעות.