טיפ: במעדניות ובחנויות תבלינים אפשר להשיג את הפפריקה הספרדית פימנטון, שטעמיה מקפיצים את המנה פלאים. מומלץ להשתמש בה לתיבול.
המרכיבים (8 מנות גדולות)
לכדורי הבשר
- שמן זית
- 2 בצלי שאלוט או 1 בצל סגול קטן, קצוצים דק
- 700 גרם בשר טחון לקציצות, מומלץ לערבב עוף ובקר
- 1 כפית זרעי כמון, טחונים או כתושים
- 1 כפית זרעי כוסברה, טחונים או כתושים
- 3-2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה מעושנת
- 1/2 1 כפיות מלח ים גרוס דק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- חופן עלי כוסברה קצוצים
לרוטב
- 3 כפות צנוברים
- 2 כפות צימוקים קטנים
- 2-1 חבילות עלי תרד, נקיים
- להגשה: חופן כוסברה
ההכנה
1. כדורי הבשר: מחממים את התנור ל־180 מעלות
2. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומשחים קלות. מעבירים אותו לקערה.
3. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים של כדורי הבשר ולשים לעיסה אחידה. צרים ממנה כדורים קטנים.
4. מוסיפים למחבת (אין צורך לנקות) עוד מעט שמן זית. מטגנים את הכדורים עד שהם משחימים מכל הצדדים. מעבירים לתבנית או לכלי מתאים.
5. צולים את הקציצות כ־10 דקות בתנור. מוציאים (אפשר להכין עד יום מראש).
6. הרוטב: מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הצנוברים וקולים אותם קלות. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את התרד, מפזרים מעט מלח ומערבבים. כשהתרד מתרכך, מחזירים למחבת את הקציצות, עם הנוזלים שנקוו בתבנית. מערבבים קלות ומבשלים עוד כ־10 דקות (אם כדורי הבשר הוכנו מראש והם קרים מהמקרר – משך הבישול יתארך). טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים.
7. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים כוסברה ומגישים, מומלץ לצד פירה.
- עירית בירן היא קרמיקאית, שמארחת בסטודיו שלה ביפו אירועים וסדנאות. לפרטים: now pottery, אינסטגרם: NoW