שילוב טעמים מיוחד ונהדר (וברור שאם לא תגלו, אף אחד לא ידע שיש פה בטטה). לגרסה חגיגית קצת יותר, אפשר להוסיף להם ציפוי סוכר־תפוז.
- טיפ 1: קראסט סוכר־תפוז לציפוי. במקום לפזר אגוזים לפני האפייה (ראו במתכון) מפזרים על המאפינס רק מעט סוכר ואופים כך. כשהמאפינס מוכנים, מערבבים בקערית 50 גרם אבקת סוכר ו־1/4 כפית קליפת תפוז מגוררת. מוסיפים כפית מיץ תפוזים ומערבבים היטב. מוסיפים עוד קצת מיץ, לפי הצורך, ומערבבים לקבלת מרקם נוח. מזליפים על המאפינס. אם רוצים, מפזרים מעט אגוזים או קליפת תפוז מגוררת.
- טיפ 2: אפשר לאפות כעוגה בתבנית אינגליש קייק. הוסיפו לזמן האפייה כ־10 דקות ובדקו אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם.
המרכיבים (12 יחידות בתבנית מאפינס)
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס מיץ תפוזים (מומלץ טבעי)
- 1 כף קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- עלים מ־1 ענף רוזמרין, קצוצים דק
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 2 כוסות בטטה קלופה ומגוררת
- אפשרות: 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
לפיזור ולציפוי
- סוכר חום בהיר
- חופן אגוזי מלך או שקדים קצוצים
- 1/2 כפית קינמון טחון
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות בחום עליון ותחתון.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים למרקם תפוח. מוסיפים בהדרגה את כל שאר המרכיבים, לפי סדר הופעתם, ומערבלים למרקם אחיד.
3. משמנים מעט את תבניות השקעים. מפזרים בכל שקע מעט סוכר. מחלקים את העיסה בין השקעים, כך שתמלא כ־3/4 מגובהם.
4. הציפוי: מערבבים בקערה את האגוזים או השקדים עם הקינמון ו־2-1 כפות סוכר. מפזרים מהתערובת על כל מאפה.
5. אופים 35-30 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים וקיסם הננעץ בהם יוצא עם פירורים. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, מכוסה בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.