המרכיבים
(8-6 מנות)
לקציצות ולכרובית
- 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה גס
- 1 ראש כרובית, מפורק לפרחים
- 1 ק"ג עוף טחון
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 1/8 כפית קינמון טחון
- מלח, פלפל שחור
- 1 כף מיונז
- לטיגון: 3-2 כפות שמן
לקוסקוס
- 1 שקית קוסקוס
- 1 כפית חוויאג' או 1/2 כפית כורכום + 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
ההכנה
1. מכינים סיר אידוי (מביאים לרתיחה מעט מים ומניחים בסיר שושנה או כלי אידוי אחר, כך שלא ייגעו במים). מניחים בכלי האידוי את חתיכות הבטטה ומאדים 20-15 דקות, עד ריכוך. מאדים באותו אופן גם את פרחי הכרובית ומניחים אותם בצד.
2. הקציצות: מועכים את הבטטה כך שיתקבלו כ־1/2 1 כוסות מחית (אם יש שאריות, אין בהן צורך). מעבירים לקערה. מוסיפים למחית את יתרת מרכיבי הקציצות (ללא הכרובית) ולשים־מערבבים לעיסה אחידה. בידיים רטובות, יוצרים ממנה קציצות עגולות ושטוחות.
3. מחממים כ־1 כף שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן עשויות (מוסיפים שמן לפי הצורך). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. מחממים עוד מעט שמן במחבת, מפזרים מלח על פרחי הכרובית וצולים אותם עד הזהבה. מעבירים גם אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מכינים לפי הנחיות היצרן.
6. הרכבת המנה: מוסיפים לקוסקוס את פרחי הכרובית ומערבבים. מחלקים את הקוסקוס לצלחות או למנות, ומוסיפים מהקציצות. מגישים חם או מצננים ומקפיאים.
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.
רוטב פסטו־מיונז
המנה טעימה במיוחד בתוספת רוטב עסיסי. אנחנו ערבבנו 2 כפות ממרח פסטו עם 3 כפות מיונז ו־3 כפות מים (אפשר להקפיא גם את הרוטב, בנפרד מהמנה, ולהפשיר מראש). אפשרויות נוספות: להגיש עם סלט טחינה או פשוט קטשופ