שף
שף
עוגיות שטרויזל אוכמניות

עוגיות שטרויזל אוכמניות

יש להן מרקם רך כמו של מאפינס, מלית פירותית חמצמצה ועסיסית ומעטה פירורים קראנצ'י. לא תכינו?

פורסם:
טיפ: למרקם אקסטרה־קראנצ'י, אופים מראש מחצית מפירורי השטרויזל 6-8 דקות בחום של 180 מעלות, עד הזהבה. אופים את העוגיות בהתאם להנחיות במתכון, עם הפירורים שאינם אפויים. ברגע שהן יוצאות מהתנור מפזרים עליהן את הפירורים האפויים.

המרכיבים (17-15 עוגיות)
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 9% שומן ומעלה
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כפות דבש או סילאן או מייפל טבעי
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 60 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 1/2 כוס (100 גרם) אוכמניות טריות או מופשרות
  • 1/2 כוס (70 גרם) חמוציות, צימוקים או אוכמניות מיובשות
  • למלית: 5-4 כפות ריבה אדומה (אוכמניות, תותים או פירות יער)
לשטרויזל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 50 גרם חמאה קרה,
  • חתוכה לקוביות
  • 2 כפות סוכר

ההכנה
1. שמים בקערה את השמנת, החמאה, הדבש (או תחליפיו), הסוכר והקינמון הטחון וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הסודה ומערבבים לבצק רך. מוסיפים את השוקולד הלבן, האוכמניות והחמוציות (או תחליפיהן) ומערבבים לפיזור אחיד (האוכמניות עשויות להימעך מעט, זה בסדר). מאחסנים במקרר כ־30 דקות.
2. בינתיים מכינים את השטרויזל: שמים בקערה את כל מרכיביו ומעבדים בקצות האצבעות לפירורים (ואפשר גם בקערת מעבד המזון, בפולסים קצרים). מעבירים לכלי מתאים ומאחסנים במקפיא 10 דקות לפחות (אפשר להכין עד שבועיים מראש ולשמור במקפיא. הפירורים שומרים על צורתם).
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ־2 1/2 ס"מ. מניחים אותם בתבניות, במרווחים של כ־3 ס"מ זה מזה (העוגיות מתפשטות). יוצרים גומה במרכז כל כדור. ממלאים אותן בריבה. מפזרים על העוגיות מפירורי השטרויזל.
5. אופים 14-12 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים אך הן נשארות רכות במרכז. מוציאים ומניחים לצינון במשך כשעה. מגישים.
  • זמן הכנה: 30-25 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button