מפתיע, אבל למרות טיול ארוך בברזיל אחרי הצבא, את הבריגדרו הכרתי רק אחרי שחזרתי לארץ, אצל חברה ברזילאית שפגשתי באוניברסיטה. בריגדרו הוא הטראפל הברזילאי, כדור שוקולד שובב במרקם אדיר, משלושה מרכיבים בלבד: חלב מרוכז, מעט חמאה וקקאו. לאחר הכדרור מגלגלים אותו בציפויים שונים, שנדבקים אליו בקלות ובאופן מושלם.
התאהבתי בו מיד, ומאז כמעט תמיד אפשר למצוא אותו אצלי במקפיא (זו הדרך המועדפת עליי לאכול אותו - קפואאאאא).
במה מגלגלים אותו? במה שרוצים: שוקולד קצוץ, מזרה (סוכריות שוקולד זעירות), סוכריות, קוקוס, שקדים טחונים, אבקת קקאו או כל דבר אחר.
המרכיבים (כ־20 יחידות במשקל 25 גרם לכדור)
- 1 פחית (400 גרם) חלב ממותק מרוכז
- 20 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
- 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
- סוכריות או כל מרכיב אחר לציפוי (ראו טיפ בהקדמה)
ההכנה
1. מכניסים לסיר עם תחתית עבה את כל המצרכים. מבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, על להבה בינונית, במשך 10–15 דקות, עד שהתערובת מסמיכה וכשמעבירים כף במרכזה, נשאר בתחתית הסיר פס נקי, שנסגר לאט. מורידים מהאש ומניחים לצינון קל.
2. יוצרים כדורים מהעיסה (היא דביקה מאוד, אפשר לשמן קצת את כפות הידיים) ומגלגלים בציפוי הנבחר.
3. מניחים בתוך מנג'טים ומכניסים למקרר להתייצבות (הבריגדרו יישמרו עד שבועיים במקרר או עד חודשיים במקפיא).