שף
שף
עוף מוקפץ עם ירקות צבעוניים

ארוחה משפחתית במחבת אחת: עוף מוקפץ עם ירקות צבעוניים

שפע ירקות ועוף טעים מתערבבים למנה מרעננת ומשביעה. ותמיד אפשר להוסיף לה קינואה או אורז

פורסם:
המרכיבים (כ־6 מנות)
  • 800 גרם נתחי חזה עוף או פרגיות (או חצי־חצי), חתוכים לרצועות של 3 ס"מ
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור טחון
  • 5 כפות שמן זית
  • 5 פלפלים אדומים או צהובים, חתוכים לרצועות
  • 1 שקית (800 גרם) אפונה קפואה (אין צורך להפשיר)
  • 1 שקית (800 גרם) פרחי ברוקולי קפואים או 1 ראש ברוקולי בינוני, מופרד לפרחים
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 כפית ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
  • אפשרות: 1 פלפל חריף, נקי וקצוץ דק
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1-1/2 כפית סוכר חום
  • מיץ מ־1 לימון
  • מעט קליפת לימון מגוררת

ההכנה
1. מתבלים את נתחי העוף במעט מלח ופלפל. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה (שתכיל גם את הירקות) ומטגנים את העוף 6-5 דקות על להבה בינונית־גבוהה, עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
2. מוסיפים למחבת את הפלפלים, האפונה והברוקולי, ומטגנים תוך ערבוב 5-4 דקות, עד שהירקות מזהיבים.
3. מוסיפים את השום ואת הג'ינג'ר, ואת הפלפל החריף (אם רוצים), מערבבים עם הירקות והעוף ומטגנים עוד כמה שניות. מוסיפים את רוטב הסויה ואת הסוכר, את מיץ הלימון ומעט מקליפתו. מערבבים ומבשלים על להבה גבוהה כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל המרכיבים מכוסים ברוטב עדין וזהוב. מסירים מהכיריים. מגישים חם.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button