שרית נובק, בעלת הבלוג "מיס פטל": "רגע לפני החג מתכון של קינוח קצת פחות שגרתי אבל כזה שמתנפץ בפה וממלא אותו בעונג צרוף".
אקלרים עם לוטוס
דרגת קושי: בינוני | 25 יחידות | חלבי
המרכיבים:
לציפוי בצק פריך:
- 50 גרם חמאה
- 1 כף (20 גרם) ממרח לוטוס חלק
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן
לבצק רבוך:
- 1/2 כוס + 1 כף (140 מ”ל) מים
- 1/2 כוס + 1 כף (140 מ”ל) חלב
- 1 כפית מלח דק
- 1 כפית סוכר לבן
- 140 גרם חמאה
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
- 4 ביצים גודל S (200 גרם)
לקרם:
- 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1/4 צנצנת (100 גרם) ממרח לוטוס
- מעט פירורי עוגיות לוטוס
למילוי :
- 1/4 צנצנת (100 גרם) ממרח לוטוס
- 25 עוגיות לוטוס שלמות
ההכנה:
1. מכינים את הבצק הפריך: מערבבים ביחד את כל חומרי הבצק, מרדדים דק דק בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקפיא.
2. מכינים את הבצק הרבוך:
מכניסים לסיר את המים, החלב, המלח, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שהתערובת רותחת וכל החמאה נמסה.
מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הסיר.
מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שהבצק מתקרר לטמפרטורת החדר.
מוסיפים ביצים בהדרגה, אחרי כל ביצה מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מכניסים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר ברוחב 1.5 ס”מ ומזלפים פסים ישרים באורך כ-10 ס”מ על גבי נייר אפייה.
3. מוציאים מהמקפיא את הבצק הפריך, חותכים למלבנים בגודל 12X3 ס”מ ומניחים מעל פסי הבצק שזילפנו.
4. אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך 40 דקות (לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה!).
מוציאים מהתנור ומצננים.
5. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן.
6. ההרכבה: מכניסים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף קטנה וגוזרים חור קטן בקצה. חותכים את החלק העליון של האקלרים ומזלפים פס ממרח לוטוס לתוך הבסיס. מזלפים פנימה מהקרם, מפזרים מעל מעט פירורי עוגיות ומכסים בחלק העליון שחתכנו.
אם רוצים – מקשטים בפירות אדומים.
חג שמח!
פורסם לראשונה: 18:38, 29.08.24