עוגת גבינה עם לוטוס היא סוג של קונצנזוס – אי אפשר לטעות איתה. השילוב בין החמצמצות של הגבינה למתיקות הקרמלית של הלוטוס פשוט עובדת. בתור מי שמאוד מחבבת שילוב בין טעמים חמצמצים למתוקים – החלטתי לקחת את עוגת הגבינה הלוטוסית הקלאסית ולהוסיף לה טוויסט חמצמץ בדמות פירות יער.
כך נולדה העוגה הבאה: בסיס עוגיות לוטוס ללא אפייה, מלית קרם גבינת שמנת עשירה עם שכבת ממרח לוטוס וקונפיטורת פירות יער ביתית. לקישוט הוספתי פירורי עוגיות וזילופי קצפת כדי להפוך אותה למרשימה וחגיגית במיוחד. חג שמח!
קל| 10-8 מנות | 40-30 דקות הכנה | תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
המרכיבים:
לבסיס ולפירורים:
- 200 גרם עוגיות לוטוס
- 100 גרם חמאה
לקונפיטורת פירות היער:
- 300 גרם פירות יער קפואים או טריים
- 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
למלית קרם הגבינה:
- 2 מיכלים (500 גרם) גבינת שמנת 25%
- 1 כוס + 3 כפות (150 גרם) אבקת סוכר
- 6 כפות (60 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
להרכבה:
- 1/2 צנצנת ממרח לוטוס חלק או קראנץ', מומס
לקישוט:
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
- 1 כף אבקת סוכר
- 6-5 עוגיות לוטוס, מפוררות
- 6-5 עוגיות סנדוויץ' לוטוס
אופן ההכנה:
1. בסיס הלוטוס: במעבד מזון טוחנים עוגיות לאבקה דקה. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול רטוב. מהדקים את הפירורים לבסיס התבנית ומקפיאים עד הכנת המלית.
2. קונפיטורת פירות היער: שמים בסיר פירות יער וסוכר ומבשלים במשך 8-12 דקות עד שהפירות מגירים נוזלים. מסירים מהלהבה ומסננים את פירות היער. מצננים לחלוטין.
1. מלית קרם הגבינה: בקערה גדולה טורפים יחד גבינת שמנת, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל לתערובת אחידה וסמיכה מאוד. בקערת מיקסר מקציפים שמנת עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים חצי מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה ומערבבים היטב עד שתערובת הגבינה מתאווררת מעט. מקפלים את יתרת הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
2. מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים על הבסיס חצי מכמות הקרם ומיישרים.
3. מפזרים את קונפיטורת פירות היער בצורה חופשית ויוצקים מעליה ממרח לוטוס מומס.
4. מוסיפים את יתרת המלית ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
5. מקפיאים את העוגה במשך 5-4 שעות, או עד שהיא קפואה לחלוטין.
6. מחלצים את העוגה הקפואה ומניחים על צלחת הגשה.
7. קישוט: מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה מאוד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים תלוליות מסביב להיקף העוגה. מפזרים עוגיות לוטוס מפוררות במרכז ונועצים עוגיות סנדוויץ' לוטוס לקישוט.
8. מפשירים את העוגה במשך 3-2 שעות במקרר לפני ההגשה.