שף
שף
כרובית גם וגם, כדי שכולם ייהנו

כרובית חצי חצי: חצי אסייתית, חצי הודית

בימים שבהם פשרה והידברות הם מונחים חמים, אריאל בן חמו, מנבחרת המשפיעניות של שף, מדגימה את הפתרון הביתי שלה: כרובית בתנור בשני רטבים טעימים, כדי שכל המשפחה תהיה מרוצה

פורסם:
אצלנו בבית כרובית היא בת משפחה, אין ארוחה שהיא לא נמצאת בה בצורה כזאת או אחרת: קוסקוס כרובית, פירה כרובית או כרובית מבושלת ברוטב. היא מקבלת את כל הטעמים ואת כל התפקידים באהבה ובחן.
והפעם? הפעם החלטתי להיות מלכת היופי וללכת על שלום עולמי, לפחות לנסות. ואם לא אצליח, אז נסגור על שלום בית קטן: כי כשחלק מהסועדים רוצים רוטב כזה וחלק רוטב אחר, אני הולכת על השיטה הטובה והישנה - למה לבחור אם אפשר גם וגם?
בקיצור, כרובית בשני רטבים טעימים ומפתיעים, שמחמיאים לה ושיפתיעו את האורחים.



המרכיבים

  • 1 כרובית גדולה
  • 1 כפית מלח
לרוטב חמאת בוטנים וקארי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 1 כפית גדושה תבלין קארי
לרוטב סויה, חרדל ודבש
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף גדושה חרדל דיז'ון ללא גרגירים
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות סויה
  • לקישוט: שומשום שחור ולבן
ההכנה
1. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את המלח. מבשלים את הכרובית הפוכה כרבע שעה.
2. מחממים תנור ל־200 מעלות בתוכנית טורבו.
3. מניחים את הכרובית בתבנית תנור עם נייר אפייה.
4. מערבבים בשתי קערות נפרדות את מרכיבי הרטבים השונים, לממרחים חלקים. בעזרת מברשת מורחים את הכרובית בנדיבות רבה, כל רוטב על חצי אחר.
5. מקשטים בשומשום: בחצי של רוטב הסויה מפזרים שומשום שחור ובחצי של רוטב הקארי - שומשום לבן.
6. אופים 40-30 דקות או עד שהכרובית רכה והריח משגע. בתיאבון!
  • אריאל בן חמו היא מתכונאית ובעלת הבלוג "בריאלי". אינסטגרם: barieli.ariel, אתר: barieli.com
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button