שף
שף
כדורי כנאפה אפויים

גלגלנו פטנט: כדורי כנאפה אפויים

רוני כהן מנבחרת המשפיעניות של שף הופכת את הכנאפה לפינוק אישי וטעים, שמכינים בקלות בתנור

פורסם:
כנאפה זה אחד המאכלים האהובים עליי ועל אחי. הייתה תקופה שבה מדי סוף שבוע היינו נפגשים עם חברים ומכינים מגשים של כנאפה. לפני כארבע שנים חשבתי על דרך קצת אחרת להגיש כנאפה והפכתי אותה למנת־ביס – גודל שאני מאוד אוהבת. מאז, זה אחד המתכונים המנצחים שלי. קבלו ביסים קטנים, טעימים וקריספיים שיעלו לכם חיוך.
טיפים:
1. אם אין קעריות קטנות (אני משתמשת בכאלו המיועדות לרוטב), אפשר להכין את הכדורים בתבניות מאפינס קטנות או להיעזר בניילון נצמד כדי לייצר צורת כדור.
2. אפשר להכין את הכדורים עד 10 שעות מראש ולאפות בסמוך למועד ההגשה (עד שעה מראש). אם צריך, מחממים קלות, ואת הסירופ והפיסטוקים מוסיפים לפני ההגשה.

המרכיבים (20 יחידות)
  • 250 גרם שערות קדאיף, מופשרות
  • 100 גרם חמאה
למילוי
  • 100 גרם גבינה צפתית
  • 100 גרם גבינת עיזים
  • 1/2 כוס מוצרלה מגורדת
לסירופ
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • מקל קינמון
  • אפשרות: זרעי הל, עלי ורדים
  • לקישוט: פיסטוקים קצוצים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. ממיסים את החמאה בהדרגה במיקרוגל.
3. שמים את שערות הקדאיף בקערה גדולה ויוצקים עליהן את החמאה. מערבבים טוב בידיים.
4. בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי המילוי.
5. מניחים בתוך קעריות קטנות שכבה דקה של שערות קדאיף, כך שיכסו גם את הדפנות. מוסיפים כפית מהמילוי, סוגרים ומהדקים עליו את שערות הקדאיף. הופכים את הקעריות, מוציאים את הכדורים ומניחים בתבנית.
6. אופים כחצי שעה, עד הזהבה.
7. בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיביו, עד שהסוכר נמס.
8. כשכדורי הכנאפה מוכנים, יוצקים עליהם מהסירופ בנדיבות. מקשטים במעט פיסטוקים ומגישים.

  • רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button