אם אתם אוהבים לחמים מלאים ודחוסים, שמתפקעים מדברים טובים שגם ממש בריאים בשבילכם, אבל רוצים אותם בכמה דקות עבודה – זה הלחם בשבילכם. הוא מעולה במיוחד עם מרק הדלורית, אבל מעולה בכלל, גם עם ממרחים או סלט.
המרכיבים
(תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ)
- 100 גרם זרעי פשתן
- 1/2 1 כוסות + 3 כפות גדושות (250 גרם) קמח מלא
- 3/4 1 כפיות אבקת אפייה
- 120 גרם שיבולת שועל, רגילה או מהירת הכנה
- 100 גרם אגוזי מלך
- או פקאן חצויים
- 60 גרם גרעיני דלעת
- 2/3 כפית מלח
- 1/3 כוס + 2 כפות (100 מ"ל) דבש
- 1/3 כוס + 2 כפות (100 מ"ל) שמן צמחי
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים חמימים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים מעט את התבנית.
2. שמים בקערה את זרעי הפשתן, הקמח, שיבולת השועל, האגוזים, גרעיני הדלעת והמלח ומערבבים.
3. שמים בקערה נפרדת את הדבש, השמן והמים ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים את הנוזל לקערת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
4. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. אופים כשעה, עד שמתקבל מאפה זהוב ויציב. מוציאים ומניחים לצינון. פורסים ומגישים.
- איך שומרים? לאחר צינון מלא, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. הלחם אפילו משתבח ביום־יומיים שאחרי הכנתו.