שף
שף
עוגת קלמנטינות  ושמן זית

עוגת קלמנטינות ושמן זית

מתלבטים איזו עוגה להכין לסופשבוע? נצלו את הקלמנטינות שבמקרר, כדי להכין עוגת פרווה רכה וריחנית במיוחד 

פורסם:
המרכיבים (תבנית טבעת בקוטר 26 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
  • 5 קלמנטינות כתומות
  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • 4 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1/8 כפית מלח דק
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • אפשרות לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן.
2. מגררים את הקליפה הכתומה מהקלמנטינות לקערה. סוחטים מהן את המיץ כך שיתקבלו 200 מ"ל (3/4 כוס + 1 כף) ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
3. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את הביצים והסוכר ומקציפים 4-3 דקות לקרם בהיר. עוצרים. מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים לסירוגין את הקמח ואת תכולת קערת המיץ ומערבבים אחרי כל הוספה, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. נזהרים מערבוב יתר. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים 50-45 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא מצופה במעט פירורים. מוציאים ומצננים מעט. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, מכוסה בטמפרטורת החדר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button