שף
שף
עוגיות שקדים ופיסטוקים ללא גלוטן

בארבעה מרכיבים: עוגיות דבש, שקדים ופיסטוק

רכות, עשירות וטעימות, ומוכנות תוך כמה דקות. עוגיות פרווה וללא ביצים, שישתלבו בכל אירוח ויתאימו גם עם הקפה של הבוקר

פורסם:
המרכיבים (כ־20 עוגיות קטנות)
  • 1/2 כוס ממרח שקדים
  • 1/4 כוס + 1 כף (100 גרם) דבש
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
  • 50 גרם פיסטוקים טבעייים, קצוצים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים בקערה, לפי הסדר, את ממרח השקדים, הדבש והקמח. מערבבים במזלג לעיסה אחידה. מוסיפים כ־3/4 מכמות הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים להטמעה.
3. בידיים רטובות, יוצרים מהעיסה כדורונים קטנים ומניחים אותם בתבנית, במרווח של כ־4 ס"מ זה מזה. מועכים את הכדורים לעיגול (אני ממליצה להניח על כל כדור חתיכת נייר אפייה משומן ולמעוך בעזרת תחתית של כוס).
4. אופים 10-8 דקות, רק עד שהשוליים מזהיבים מעט. מוציאים ומניחים לצינון מלא, העוגיות יתייצבו במהלכו. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button