במקור, העוגה מכילה חלב מאודה. הוא אינו זמין בישראל, ולכן החלפנו אותו בשמנת.
המרכיבים
(תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 25X25 ס"מ)
לעוגה:
- 4 ביצים בגודל L, מופרדות
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס (110 גרם) קמח
- 1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) קורנפלור
לקרם החלב:
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 2 פחיות (800 מ"ל) חלב מרוכז
לקצפת:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן ומעלה
- 1 כף אבקת סוכר
- אפשרות לקישוט: קינמון טחון, קליפת לימון מגוררת, פרחים אכילים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. העוגה: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כדקה. מוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר ומקציפים לקצף גבוה ויציב. עוצרים. מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
3. שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות) את החלמונים ואת יתרת הסוכר ומקציפים לקרם בהיר ותפוח. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים קצרות. עוצרים.
4. מוסיפים לקערת המערבל כ־1/3 מכמות הקצף ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול. מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבבים בתנועות קיפול. ממשיכים להוסיף כך לסירוגין את הקצף, הקמח ושוב הקצף ומערבבים בתנועות קיפול, עד שמתקבלת עיסה אוורירית. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית ומיישרים.
5. אופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
6. קרם החלב: שמים בקערה את החלב והחלב המרוכז ומערבבים לקרם סמיך. דוקרים את פני העוגה במזלג ויוצקים עליה כמחצית מהקרם. בעזרת כף מורחים את הקרם על פני העוגה. מניחים לכשעה בטמפרטורת החדר.
7. יוצקים על העוגה את יתרת הקרם ומורחים בעזרת כף על פניה (הכמות נראית גדולה אבל אל דאגה, הכול ייספג). מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (ועד לילה).
8. הקצפת: שמים בקערת המערבל את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה. מחלצים את העוגה מהתבנית ומורחים עליה את הקצפת (או מעבירים אותה לשקית זילוף ומזליפים תלוליות). אם רוצים, בוזקים על פניה קינמון ומקשטים בקליפת לימון מגוררת ובפרחים אכילים. מגישים.
- זמן הכנה: כ20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר