העוגיות הכי חורפיות שיש - עוגיות ג'ינג'ר מתובלות שממלאות את הבית בריח נהדר. הן מושלמות להכנה עם הילדים.
טיפים:
- מולסה (סירופ המופק בתהליך ייצור הסוכר) מוצאים בחנויות הטבע. אם לא, אפשר להחליף בסילאן. הטעם יהיה קצת שונה אבל עדיין שווה.
- אפשר לגוון בתבלינים לפי הטעם. לא אוהבים ציפורן? השמיטו. אוהבים הל? הוסיפו.
- איך שומרים את העוגיות? בצנצנת שקופה יפה על השיש!
המרכיבים (כ־60 עוגיות בינוניות)
- 100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/3 כוס מולסה (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק)
- 1 ביצה בגודל L
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 כפיות ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- קורט ציפורן
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- לציפוי: רויאל אייסינג (תערובת מוכנה שקונים בחנויות אפייה) או 150 גרם אבקת סוכר + 3-2 כפיות חלב
ההכנה
1. מכניסים לקערת המיקסר עם וו הגיטרה את החמאה, הסוכר והמולסה ומעבדים במהירות גבוהה כ־3 דקות, למרקם אחיד. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד להטמעה מלאה.
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה וכל התבלינים. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים בקצרה, עד לאיחוד.
3. מוציאים את הבצק ומשטחים אותו לצורת פיתה. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל־170 מעלות (אפשר בטורבו. אני אופה בלי).
5. מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של כ־1/2 ס"מ. קורצים צורות עם חותכנים ומעבירים לתבנית.
6. אופים 12-10 דקות. העוגיות יהיו עדיין קצת רכות, הן יתקשו בצינון. מניחים לצינון מלא.
7. הציפוי: מכינים את הרויאל אייסינג לפי ההוראות או שמערבבים 100 גרם מאבקת הסוכר עם 2 כפיות מהחלב לתערובת משחתית. אם צריך – מוסיפים עוד מעט אבקת סוכר או עוד טיפה חלב, לקבלת המרקם המתאים.
8. מורחים את הציפוי על העוגיות, או מעבירים אותו לשקית זילוף ומציירים עליהן. מניחים להתייצבות.
- שרית נובק היא בלוגרית וצלמת אוכל, כותבת את הבלוג "מיס פטל". אינסטגרם: misspetel אתר: misspetel.com