שף
שף
בקלוואה תלושתי

בקלאווה תלושותי

עלי פילו פריכים ממולאים אגוזים, תמרים ודבש, בגרסה מתוקה וכיפית במיוחד

פורסם:
לפני שמתחילים:
  • לגרסה טבעונית, מחליפים את הדבש שבמלית לסילאן. את הדבש שבסירופ מחליפים לסוכר ומבשלים עם 1 כוס תה רותח עד להמסה
  • אם הדבש סמיך מדי, מחממים אותו מעט במיקרוגל או טובלים את הצנצנת בקערת מים רותחים

המרכיבים (תבנית בקוטר 20 ס"מ)

  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו, מופשר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (מומלץ שמן זרעי ענבים)
למלית
  • 4 כוסות (400 גרם) תערובת אגוזים קצוצים מכל סוג שאוהבים (למשל: פקאן, לוז, שקדים ופיסטוקים)
  • 1 כוס (150 גרם) תמרים מכל זן, מגולענים וקצוצים
  • 1/4 כוס (90 גרם) דבש, נוזלי
  • 1/4 כפית מלח
לסירופ
  • 1 כוס (360 גרם) דבש
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) תה (מומלץ ארל גריי), רותח
  • לעיטור: פיסטוקים קצוצים

ההכנה

1. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
3. פורשים על משטח העבודה עלה פילו אחד, מברישים אותו בשמן וחותכים אותו לאורכו ל־3 רצועות שוות. שמים כף אחת מהמלית על הצלע הצרה של כל רצועה, מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים לסיגר. מכינים כך את כל הבצק והמלית.
4. מעמידים את הסיגרים בצפיפות בתבנית ומברישים ביתרת השמן.
5. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה קלה, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ־30 דקות נוספות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ־20 דקות, עד השחמה.
6. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים את הדבש בקערה, יוצקים עליו את התה הרותח ומערבבים. מניחים לצינון.
7. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומזלפים עליה מיד מהסירופ. בוזקים מעל פיסטוקים קצוצים. מגישים חם
או חמים.

  • זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? בכלי אטום, עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button