שף
שף
 חיתוכיות צימוקים

חיתוכיות צימוקים בגרסה טבעונית ובריאה יותר

עם מרכיבים בריאים וטובים כמו קמח כוסמין מלא, שיבולת שועל וטחינה, הריבועיות האלה יכולות לתפקד על תקן חטיפי בריאות

פורסם:

המרכיבים
(תבנית בגודל 30X20 ס"מ או דומה)
לבצק ולקראמבל
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/2 2 כוסות (250 גרם) שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 1/4 1 כוסות (150 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מחוקה קינמון טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
למלית
  • 1/2 1 כוסות (225 גרם) צימוקים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים רותחים
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
  • 4 כפות קוקוס טחון
  • אפשרות: 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

ההכנה
1. הבצק: משמנים את התבנית. שמים בקערת מעבד מזון את כל מרכיביו ומעבדים לבצק אחיד. מעבירים כ־2/3 מהכמות לתבנית ומהדקים לתחתית. אם רוצים, עוטפים את יתרת הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא כ־30 דקות (לא חובה, זה יקל את השימוש בהמשך).
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
3. המלית: מפרידים 1/2 כוס מהצימוקים ושומרים בצד. שמים את היתרה בקערת מעבד המזון. מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית (למעט השוקולד, אם משתמשים) ומעבדים בהפסקות (פולסים), עד שהצימוקים קצוצים והעיסה אחידה. מוסיפים את הצימוקים ששמרנו בצד, ואם רוצים, גם את השוקולד הקצוץ, ומעבדים קצרות, לפיזור אחיד ולא יותר. יוצקים את העיסה לתבנית, על הבצק, ומיישרים.
4. אם צריך, מוציאים את יתרת הבצק מהמקפיא. מפוררים אותו לפירורים גדולים ומפזרים על המלית בצורה אחידה.
5. אופים כ־40 דקות, עד שהבצק יבש וזהוב. מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר. חותכים לריבועים. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים במקרר או עד חודשיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button