שלושה צעדים לתקתוק הארוחה:
- לקרוא. חשוב לקרוא את המתכון לפני תחילת ההכנות, לוודא שסדר הפעולות מובן ושיש כל מה שצריך.
- להתארגן. מומלץ להוציא מראש את כל המרכיבים ולהניח אותם בצורה מסודרת על השיש, זה חוסך הרבה זמן.
- לשלב. בכתבה הזו, הוראות ההכנה של כל חלקי הארוחה כתובות בצורה משולבת (ולא כל מנה בנפרד), וזאת כדי לנצל את הזמן באופן מיטבי.
המרכיבים (4 מנות)
לעוף
- 4 נתחי חזה עוף, נקיים
- 1 כף תבלין לשווארמה
- 4 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
- 1/4 כוס יין לבן
- 4 כפות שמן זית
- 4 בצלים לבנים, קלופים
לתפוחי האדמה
- 6 תפוחי אדמה, שטופים
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
לטחינה
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1 צרור כוסברה או פטרוזיליה, או חצי וחצי
- 2 שיני שום, קלופות
- 2 פלפלי שאטה
- מיץ מ־1 לימון
- 3/4 כוס מים קרים מאוד
- 1/2 כפית מלח
לסלט
- 1 סלסילת עגבניות שרי
- 1/2 בצל סגול, קלוף
- 1/4 צרור נענע
- מיץ מ־1/2 לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
לטורטיות
- 8 טורטיות
ההכנה
1. העוף: מניחים את נתחי חזה העוף על קרש חיתוך ופורסים בסכין חדה לרצועות בעובי 1 ס"מ. מעבירים לקערה ומוסיפים את תבלין השווארמה, השום, התבלינים, היין הלבן וכף משמן הזית ומערבבים היטב.
2. מנקים את קרש החיתוך והסכין. חוצים את הבצלים ופורסים דק. שומרים בצד.
3. תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערה. מוסיפים את הפפריקה והמלח ומערבבים. מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית ואת תפוחי האדמה, מטגנים כ־20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם בכף עץ, עד הזהבה.
4. במקביל ממשיכים עם העוף: מחממים מחבת נוספת על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות משמן הזית ומעבירים למחבת כשליש מרצועות העוף. מטגנים 7-5 דקות, עד הזהבה, ומעבירים לקערה. מטגנים כך גם את שני השלישים הנוספים של רצועות העוף. מעבירים לצלחת (לא שוכחים לערבב במקביל את תפוחי האדמה!).
5. בזמן הטיגון מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6. במקביל מכינים את הטחינה: שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומעבדים לממרח ירוק חלק. מעבירים לצלחת הגשה.
7. מכינים גם את הסלט: חותכים את עגבניות השרי לרבעים, פורסים את הבצל, קוטמים את עלי הנענע ומעבירים הכול לקערה. מוסיפים את הלימון, שמן הזית והמלח ומערבבים.
8. הטורטיות: מניחים את הטורטיות בתבנית באופן מעט חופף ומחממים בתנור כ־2 דקות. מוציאים.
9. העוף: מנגבים את המחבת שבה טוגן העוף. מוסיפים את כף השמן האחרונה ומטגנים את הבצלים על להבה גבוהה כ־5 דקות. מחזירים את רצועות העוף למחבת, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים.
10. הרכבת המנה וההגשה: מניחים טורטייה על משטח העבודה, מורחים אותה במעט טחינה ומניחים מרצועות העוף והבצל. מוסיפים מעט מהסלט ומתפוחי האדמה ומגלגלים. מכינים כך את כל הטורטיות ומגישים.