יש כמה דברים מיוחדים בסלט הזה שהופכים אותו למגניב וטעים: החיתוך של הסלק והגזר לרצועות דקיקות, השימוש בעלי כוסברה שלמים ולא חתוכים, והמלך של הסלט - קראנץ' גרעינים מדהים. ביחד מתקבל סלט חגיגי וצבעוני שאי־אפשר להפסיק לאכול. אגב, בכוונה נתתי במתכון כמות כפולה של קראנץ', כי תמיד כשאני מכינה אותו, כולם בבית מנשנשים עוד חתיכה ועוד חתיכה.
טיפים:
- אם תשמיטו את הגבינה, הסלט יהיה טבעוני.
- אם לא מסתדר לכם כוסברה, החליפו בפטרוזיליה. גם עלי נענע יוסיפו לסלט.
- את הקראנץ' אפשר לשמור עד שבוע, בכלי סגור.
המרכיבים (4–6 מנות)
לסלט
- 2 גזרים גדולים
- 1 סלק בינוני או גדול
- עלים מכ־1/2 צרור כוסברה
- כ־100 גרם גבינת פטה
לקראנץ' (כמות כפולה, לטובת נשנושים)
- 1/2 כוס שומשום
- 1/2 כוס אגוזי פקאן
- 1/4 כוס גרעיני חמנייה
- 1/4 כוס גרעיני דלעת
- 2 כפות מייפל או דבש
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כפית דבש
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
ההכנה
1. הקראנץ': לחמם תנור ל־140 מעלות במצב טורבו.
2. להניח בקערה את כל מרכיבי הקראנץ' ולערבב היטב. להעביר את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ולשטח מעט. להניח עליה נייר אפייה נוסף ובעזרתו לשטח את התערובת לשכבה אחידה ודקה. להסיר את הנייר העליון.
3. להכניס את התבנית לתנור, לאפייה של כ־40 דקות או עד שמזהיב מעט. להוציא ולתת לקראנץ' להצטנן לגמרי. שימו לב: כשהוא יוצא מהתנור הוא רך, רק אחרי הצינון הוא הופך לקראנצ'י.
4. הסלט: לחתוך את הסלק ואת הגזר לרצועות דקות־דקות בעזרת מנדולינה, קולפן רצועות או בסכין. להניח בקערת הגשה ולהוסיף את עלי הכוסברה.
5. הרוטב: להניח את כל מרכיבי הרוטב בקערית או בצנצנת ולערבב היטב.
6. הרכבת המנה: להוסיף את הרוטב לירקות ולערבב בעדינות, כך שהרוטב יצפה את כל הירקות. לפורר מעל את גבינת הפטה (ולהשאיר מעט בצד). לשבור את הקראנץ' לחתיכות קטנות־בינוניות ולפזר בנדיבות על הסלט. לערבב מעט. לפזר את הגבינה ששמרנו ועוד קצת קראנץ' ולהגיש.
חן מזרחי היא בעלת בלוג האוכל "חן במטבח" ויוטיוברית. אינסטגרם: heninthekitchen, בלוג: heninthekitchen.com
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"