שף
שף

קינוח בנופי פאי נהדר בגרסה שגם טבעונים יאהבו

קינוח השכבות האנגלי, המבוסס על שילוב של בננות וטופי (ומכאן שמו), זוכה כאן לגרסה טבעונית וטעימה לא פחות מהמקור

פורסם:
המרכיבים
(תבנית בקוטר 24 ס"מ)
לקלתית
  • 350 גרם ביסקוויטים או עוגיות טבעוניות בטעם חמאה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 5 כפות (75 גרם) משקה טבעוני (סויה, שקדים, אורז וכדומה)
לרוטב הטופי
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה, החלק המוצק בלבד
  • קורט מלח
למלית
  • 10 יחידות (כ־250 גרם) תמרי מג'הול, מגולענים
  • 2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס 21% שומן ומעלה, החלק המוצק בלבד
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
לקצפת
  • נוזל מסונן מ־1 פחית שימורי חומוס (350 מ"ל נוזל)
  • 1 חבילה (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
להרכבה
  • 3 בננות, קלופות ופרוסות
  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ

ההכנה
1. הקלתית: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים (או העוגיות) וטוחנים לפירורים. מוסיפים את השמן והמשקה הטבעוני ומעבדים לתערובת במרקם חול רטוב. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות.
3. אופים כ־20 דקות, עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. רוטב הטופי: שמים בסיר בינוני את הסוכר וממיסים, על להבה בינונית, בהשגחה ותוך הטיה של הסיר מפעם לפעם, עד שמתקבל קרמל חלק. מעבירים ללהבה נמוכה, מוסיפים את קרם הקוקוס (החלק המוצק בלבד. מוציאים אותו עם כף, כדי להפריד מהנוזל), מערבבים ומבשלים 7-6 דקות לקרם סמיך שמבעבע בעדינות. מוסיפים את המלח ומערבבים. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (עד שבועיים).
5. המלית: שמים בקערת מעבד המזון את התמרים וטוחנים לעיסה. מפרידים 2 כפות מרוטב הטופי ושומרים בצד (הן ישמשו לקישוט), מוסיפים את היתרה לקערת מעבד המזון וטוחנים. מוסיפים את קרם הקוקוס (החלק המוצק בלבד), הטחינה הגולמית ותמצית הווניל וטוחנים לקרם סמיך. יוצקים את המלית על הקלתית. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות.
6. הקצפת: יוצקים את נוזל החומוס לתבנית קוביות קרח ומאחסנים במקפיא כ־30 דקות, לקפיאה חלקית.
7. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את נוזל החומוס, אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות בינונית כדקה, עד שהנוזל מלבין. מעבירים למהירות גבוהה ומקציפים 3-2 דקות, לקרם יציב.
8. הרכבת העוגה: מוציאים את הפאי מהמקרר ומסדרים על המלית את פרוסות הבננה. עורמים על פרוסות הבננה את הקצפת. מפזרים על הקצפת את השוקולד ומקשטים עם רוטב הטופי ששמרנו בצד. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: מורכב
  • איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button