שף
שף
ספרינג רולס בגרסת קיץ טבעונית

הכי קיץ: ספרינג רולס עם טופו וירקות

מהירים, קלים, ועם רוטב שעושה את כל ההבדל. שקמה יעקבי מנבחרת המשפיעניות של שף מגלגלת טעמים טובים

פורסם:
הידעתם שספרינג רולס עם מעטפת לא מטוגנת, כמו כאן במתכון, נקראים בכלל סאמר רולס? אז קבלו את הרולים שלי לקיץ, מהירים וקלים, ועם רוטב שעושה את כל ההבדל. זו מנה מרעננת, פשוטה להכנה (גם עם הילדים!), ואפשר להחליף או להוסיף לה ירקות ותוספות לפי הטעם. כל מה שצריך זה להתחיל לגלגל...
טיפים:
  • אלרגיה לבוטנים? אפשר להכין עם טחינה גולמית. זה יוצא מדהים!
  • דפי האורז נדבקים ולא נוחים לעבודה? שמנו את הידיים ואת משטח העבודה בשמן שומשום או שמן זית.
  • עוד טעם לטופו? אם משתמשים בטופו רגיל, אפשר לצרוב אותו קצרות לפני שמשלבים ברול.
  • רוצות לפנק ברוטב גם בתוך הרולס? אפשר לשדרג ולמרוח כפית מהרוטב על כל עלה חסה.


המרכיבים (7-5 רולים)
לרולים
  • 7-5 דפי אורז עגולים
  • 7-5 עלי חסה אייסברג
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 מלפפון, חתוך לרצועות
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו מעושן (או רגיל), חתוך לרצועות
  • 1/4 כרוב סגול, חתוך לרצועות
  • חופן עלי כוסברה
לרוטב
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות מים
  • 1/2 שן שום, כתושה
  • חופן שומשום
ההכנה
1. הרולים: לטבול דף אורז במים מעט חמימים. להעביר מיד למשטח העבודה.
2. להניח בקצה הדף עלה חסה ועליו מעט רצועות מכל שאר המרכיבים.
3. לגלגל עד חצי הדרך, לקפל פנימה את הדפנות מימין ומשמאל, ולהמשיך לגלגל לרול הדוק. לשמור במקרר עד ההגשה.
4. הרוטב: בקערית לערבב את כל מרכיביו. לשמור במקרר עד ההגשה.
5. ההגשה: להגיש את הרולים שלמים או חתוכים לעיגולים, עם הרוטב בצד.

  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button