המרכיבים
(12 יחידות בתבניות מאפינס)
- 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח
- 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
- 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 4 ביצים גודל M
- 1/4 כפית מלח
- 120 גרם חמאה, מומסת
לסירופ
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- מיץ מ־1/2 לימון
- 1/4 כוס משקה רום או משקה אלכוהולי אחר (ברנדי, וודקה וכדומה)
לציפוי: קצפת
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 4 כפות (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- לקישוט: פירות חתוכים, לפי הטעם
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, סוכר הווניל, החלב והביצים. לשים עד שנוצר בצק אחיד (כ־2 דקות). מוסיפים את המלח ואת החמאה וממשיכים ללוש עוד כ־8 דקות. הבצק יתקבל מעט דביק, זה בסדר. מכסים ומניחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה, או לילה במקרר).
2. משמנים את התבניות ומקמחים קלות את משטח העבודה. בידיים מעט רטובות ובעזרת קלף או מרית מחלקים את הבצק ל־12 חלקים שווים ומוציאים מהם את האוויר. מגלגלים כל חלק לכדור (אם צריך, מקמחים גם את הידיים) ושמים בתבנית. מניחים עד שהבצק שוב מכפיל את נפחו (כ־40 דקות).
3. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עוד כ־4 דקות, עד שהסוכר נמס. מסירים מהכיריים ומצננים 10 דקות לפחות.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו.
5. אופים את העוגות כ־15 דקות, עד שהן מתייצבות ומזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון קל בלבד.
6. מחלצים את העוגות מהתבניות וטובלים אותן במשך כדקה בסירופ החמים, כך שייספגו בו היטב. מוציאים ומניחים על רשת, לצינון מלא.
7. הקצפת: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה ומקציפים במהירות לקצפת יציבה (כ־2 דקות).
8. הרכבת העוגה: מניחים את העוגות על צלחות הגשה. מזליפים או מניחים כ־2 כפות מהקצפת על כל עוגה. מעטרים בפירות ומגישים מיד.
- משך ההכנה: כשעה (לא כולל התפחה ואפייה)
- דרגת קושי: בינונית
- איך שומרים? את העוגות הטבולות בסירופ, ללא הקצפת והפירות, עד יומיים במקרר