קובלר הוא קינוח שנולד במושבות הבריטיות בצפון אמריקה. בשל מחסור בתנורים, לא יכלו המתיישבים להכין פודינג אנגלי - ולכן אידו את המלית, עם הבצק עליה. בסיום התהליך נראה חלקו העליון של הבצק כמו אבני רחוב מרוצפות (קובלר), ומכאן שמו.
המרכיבים (תבנית בקוטר 24-20 ס"מ):
לבצק:
- 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת 38%-10% שומן
למלית:
- 6-5 אגסים בינוניים, לא רכים מדי
- 300-250 גרם אוכמניות טריות או מוקפאות שהופשרו
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
לבזיקה:
- 1 כף סוכר
ההכנה:
מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
המלית:
קולפים את האגסים, מסלקים את הליבה וחותכים לרבעים או לקוביות גדולות. מעבירים לקערה, מוסיפים את האוכמניות, הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב. מעבירים את המלית לתבנית.
הבצק:
- שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח, ומעבדים קצרות לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומעבדים בהפסקות (פולסים) לתערובת פירורית. מוסיפים את השמנת ומעבדים לעיסה דביקה. יוצקים את העיסה על הפירות שבתבנית, בהדרגה, כך שתכסה את הפירות (זה בסדר אם הם מבצבצים קצת). בוזקים על העיסה את הסוכר.
- אופים 40-35 דקות, עד שהבצק מזהיב והרוטב מבעבע בצדדים. מוציאים ומגישים מיד.
טיפ: במתכון זה אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים: תפוחים, תותים, פירות יער שונים, אפרסקים, נקטרינות וכדומה
- זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים