שף
שף
 כדורי שוקולד בלי שוקולד

נמסים בפה: כדורי שוקולד בלי שוקולד

גרסה טעימה במיוחד לממתק האהוב, שנעזרת בקסם שמתחבא בקופסת שימורי חלב מרוכז

פורסם:
אם אין אז...
  • אפשר להחליף את השמן ב־50 גרם חמאה. מחממים אותה עם החלב המרוכז והמים, עד שהיא נמסה.
  • אפשר להחליף את הביסקוויטים בעוגיות חמאה או בביסקוויטים בטעמים.
  • אפשר להחליף את הקקאו לציפוי בפתיתי קוקוס, בשוקולד מומס ו/או בסוכריות יומולדת.

המרכיבים
(כ־30 יחידות)
  • 400-375 גרם ביסקוויטים
  • 1 פחית חלב מרוכז
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • לציפוי: כ־1/2 כוס אבקת קקאו

ההכנה
1. מפוררים את הביסקוויטים לפירורים דקים (במעבד המזון או ששמים אותם בשקית יציבה ומועכים בעזרת מערוך). מעבירים לקערה.
2. מניחים בקערה מתאימה את החלב המרוכז והמים ומחממים במיקרוגל כ־20 שניות. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב למרקם קרמי אחיד וחלק.
3. יוצקים את הקרם על הביסקוויטים ומערבבים היטב לציפוי מלא. ממתינים כ־10 דקות, להתייצבות. מגלגלים כדורים מהעיסה.
4. הציפוי: מפזרים בקערה מתאימה את אבקת הקקאו ומגלגלים בה את הכדורים בעדינות. מעבירים לקופסה ומאחסנים במקרר שעה וחצי לפחות, להתייצבות. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד חודש במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button