טיפ: כדי שהטורטיות לא יתייבשו, בזמן שעובדים על טורטייה אחת, חשוב לשמור את האחרות מכוסות, באריזה המקורית או במגבת נקייה. הן בכל זאת התייבשו ונקרעות? חממו אותן 10 שניות במיקרוגל.
הכי קל: טוסטורטייה
המנה הכי קלילה ומהירה שניתן להכין מטורטייה. ילדים יכולים להכין אותה בעצמם בטוסטר ולאכול לצד ירקות חתוכים.
המרכיבים (2 מנות)
- 2 טורטיות בקוטר 25 ס"מ
- 2 כפות ממרח פסטו מוכן
- 1 עגבנייה, פרוסה ל־6 פרוסות דקות
- 100-80 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
ההכנה
1. פורשים את הטורטיות על משטח עבודה נקי. מניחים כף אחת מממרח הפסטו על כל אחת מהן, ומורחים על מחצית מכל טורטייה. מניחים על הפסטו את פרוסות העגבניה ומפזרים את הגבינה. מקפלים את הטורטייה לחצי, סוגרים את המחצית הנקייה על המחצית עם המלית.
2. מניחים את הטורטיות בטוסטר, סוגרים וקולים 3–5 דקות, עד שנוצרים פסים והגבינה מתרככת. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.
סמבוסק טורטייה
גרסה קלילה, וטעימה להפליא, לסמבוסק של מאפיות. מומלץ להגיש לצד בצל ירוק, זיתים, עגבניות מרוסקות וירקות חתוכים.
המרכיבים (4 מנות)
- 4 טורטיות בקוטר 25 ס"מ
- 4 כפיות גדושות גבינת שמנת, מכל סוג שאוהבים
- 4 ביצים קשות, קלופות ופרוסות
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- 50 גרם גבינה בולגרית או פטה, אחוזי שומן לפי הטעם
- 1 ביצה, טרופה
- לציפוי: שומשום לבן או שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. פורשים טורטייה על משטח עבודה נקי. מורחים כפית גדושה מגבינת השמנת על מחצית מהטורטייה ומקפידים להשאיר את השוליים נקיים. מניחים על הגבינה פרוסות מביצה קשה אחת, ומפזרים כרבע מכמות הבצל הירוק והגבינה הבולגרית. מורחים את שולי הטורטייה בביצה הטרופה. סוגרים את הטורטייה – מקפלים את המחצית הנקייה על המלית ומהדקים היטב. מכינים כך את כל הטורטיות ומניחים בתבנית. מושחים את החלק העליון של הטורטיות בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
3. אופים 10-7 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.
מקושקשת טורטייה
חביתה משודרגת שהיא למעשה ארוחה שלמה במחבת. לעבודה יעילה, לפני שמתחילים בהכנת המנה, כדאי לשטוף ולחתוך מראש את כל המרכיבים. אנחנו בחרנו להגיש אותה עם קוביות גבינה בולגרית, אבוקדו ובצל סגול - אבל כמובן, אפשר לשנות ולהגיש עם כל מה שאוהבים.
המרכיבים (מנה אחת)
- 1 טורטייה בקוטר 25 ס"מ
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 ביצים
- 1 כף חלב
- מלח, פלפל שחור
- 1 כפית תבלין קייג'ון (או פפריקה)
אפשרויות להגשה
- קוביות גבינה בולגרית
- פרוסות אבוקדו
- בצל סגול, קצוץ
- חופן כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
- 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
ההכנה
1. חותכים את הטורטייה לרצועות או למשולשים (מומלץ בעזרת גלגלת פיצה).
2. יוצקים 2 כפות מהשמן למחבת ומחממים על להבה גבוהה. מוסיפים את חתיכות הטורטייה ומטגנים על להבה בינונית כ־2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים בצד.
3. שמים את הביצים בקערה, מוסיפים את החלב, מתבלים במעט מלח וטורפים היטב.
4. יוצקים למחבת את יתרת השמן ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את בלילת הביצים ואת חתיכות הטורטייה המטוגנת, מתבלים במלח, פלפל שחור ובתבלין קייג'ון (או פפריקה) ומערבבים־מטגנים כ־3 דקות, עד שהביצים עשויות. מסירים מהכיריים.
5. מעבירים את תכולת המחבת לצלחת הגשה. מוסיפים את קוביות הגבינה, הבצל, פרוסות האבוקדו ועשבי התיבול. מגישים מיד, מומלץ לצד ירקות טריים.
קרפ טורטייה, שוקולד ומנגו
ה"קרפ" במקרה הזה כבר מוכן, ואת המלית שמים עליו עוד לפני החימום, מה שהופך את התהליך לבטוח יחסית להכנה לילדים.
המרכיבים (3 מנות)
- 3 טורטיות בקוטר 25 ס"מ
- 3 כפות שוקולד למריחה, מכל סוג שאוהבים
- 1 מנגו, קלוף וחתוך לקוביות
- 3 כפיות בוטנים גרוסים
- 3 כפיות קוקוס טחון
- לזרייה: אבקת סוכר
- לשימון המחבת: מעט חמאה או שמן
ההכנה
1. פורשים טורטייה על משטח עבודה נקי. מורחים עליה כף אחת מממרח השוקולד. מניחים על מחצית אחת של הטורטייה מקוביות המנגו ומפזרים כפית מהבוטנים הגרוסים וכפית של קוקוס טחון. סוגרים את הטורטייה – מקפלים אותה לשניים. מכינים כך את כל הטורטיות.
2. משמנים מעט מחבת גדולה ומחממים על להבה בינונית. מניחים טורטייה במחבת החמה ומטגנים 2–3 דקות. בעזרת תרווד הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות, עד שהטורטייה מזהיבה. אם רוצים, מקפלים פנימה את השליש הימני של הטורטייה ואז את השמאלי, ליצירת צורת משולש קרפ. מכינים כך את כל הכמות ומעבירים לצלחות.
3. מפזרים על הקרפים אבקת סוכר. מגישים מיד, לצד יתרת קוביות המנגו.
פאי תפוחים טורטייה אישי
מנה מפתיעה וקלה להכנה, שמבוססת על רסק תפוחים קנוי, כמו אלה שנמכרים במארז של 4 יחידות.
המרכיבים (4 יחידות בתבנית שקעים)
- 50 גרם חמאה, מומסת
- 4 כפות סוכר חום או דמררה
- 1 כפית קינמון טחון
- 4 טורטיות בקוטר 20 ס"מ
- 1 מכל (113 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
- 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי פקאן או מלך טבעיים, קצוצים דק
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים 4 שקעים בתבנית במעט מהחמאה המומסת.
2. שמים בקערית את הסוכר והקינמון ומערבבים. מפזרים מעט מהתערובת בשקעים המשומנים.
3. פורשים טורטייה על משטח עבודה נקי. מברישים אותה במעט מהחמאה המומסת ומפזרים עליה מתערובת הסוכר והקינמון. מורחים על השליש התחתון של הטורטייה כרבע מכמות רסק התפוחים, ומפזרים כרבע מהאגוזים. מקפלים על המלית את השוליים מימין ומשמאל ומגלגלים לגליל. מגלגלים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול. מניחים אותו באחד משקעי התבנית, מהדקים בידיים בעדינות ומברישים את חלקו העליון במעט מהחמאה המומסת. מכינים כך את כל הטורטיות.
4. אופים 12-8 דקות, עד שהמאפים מזהיבים והסוכר שבתחתית מתקרמל. מוציאים ומניחים לצינון (חשוב, כי המלית רותחת!). מחלצים מהתבנית ומגישים.
- איך שומרים? עד יום, במקרר. מחממים בתנור.
- טיפ לשדרוג: פרוסות תפוחים אפויות. פורסים תפוח לפרוסות דקיקות (מומלץ להשתמש בתפוח מזן גרני סמית או פינק ליידי). מניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ובוזקים עליהן מעט סוכר. אופים כ־40 דקות ב־160 מעלות.