שף
שף
קישוני ירקות ים תיכוניים ופלפלים קלויים ממולאים בגבינות

מועדים לנשנוש: 5 מנות קטנות ומיוחדות לפסח

אחרי ההכנות האינטנסיביות וארוחת החג הכבדה, כיף לבשל ולארח – בקטנה. קבלו מבחר מתכונים כיפיים לבילוי מושלם: מקישים עם תחתית מיוחדת של נייר אורז ועד עוגות שוקולד אישיות ואווריריות

פורסם:

פלפלים קלויים ממולאים בגבינות

מנה קטנה, כיפית ומלאה בטעם.

המרכיבים (10 יחידות בתבניות שקעים)
  • 3 פלפלים אדומים
  • 3 פלפלים ירוקים
  • 3 פלפלים צהובים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 כף מלח
למלית
  • 1/4 כוס (25 גרם) צנוברים
  • 500 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 3 כפות גבינה לבנה 5%
  • 2 שיני שום, מגוררות
  • 1/4 כוס שמיר או פטרוזיליה קצוצים
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • מלח, פלפל שחור
  • להגשה: חופן עלי בזיליקום טריים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. חוצים את הפלפלים, מסלקים את הגבעול והגרעינים וחותכים לרצועות עבות. מסדרים את הפלפלים בתבניות, בשכבה אחת, יוצקים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח.
3. צולים כ־35 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון קל.
4. המלית: מחממים היטב מחבת קטנה (אין צורך לשמן). מוסיפים את הצנוברים וקולים תוך כדי ערבוב והשגחה צמודה, עד שהם מזהיבים. מצננים.
5. מעבירים את הצנוברים לקערה. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים לקרם אחיד.
6. מניחים את רצועות הפלפלים כך שיכסו לגמרי את תחתית ודפנות התבניות ואף יחרגו מעבר לשולי התבנית. מניחים ככף מהמלית במרכז כל תבנית וסוגרים עליה את רצועות הפלפלים, לעיטוף מלא. מאחסנים במקרר 5 שעות לפחות, להתייצבות (עד 24 שעות).
7. ההגשה: הופכים את התבנית בעדינות על צלחת הגשה ומחלצים את הפלפלים הממולאים. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עד יומיים.

אבוקדו מטוגן בבלילת אורז

טעים, מיוחד ולא שגרתי. שימו לב שאת המנה הזו מכינים בסמוך להגשה, אבל היא לגמרי שווה את הטרחה.
5 צפייה בגלריה
אבוקדו מטוגן בבלילת אורז
אבוקדו מטוגן בבלילת אורז
אבוקדו מטוגן בבלילת אורז
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (5 מנות)
  • 2 אבוקדו (לא בשלים מדי), קלופים
לבלילה
  • 1/4 1 כוסות (150 גרם) קמח אורז
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) משקה סודה
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק
ההכנה
1. קולפים את האבוקדו, מסלקים את הגלעין ופורסים לאורכו, לפרוסות ברוחב כ־1 ס"מ.
2. הבלילה: שמים את כל מרכיביה בקערה וטורפים לבלילה אחידה.
3. יוצקים את השמן לסיר קטן, לגובה 10 ס"מ לפחות, ומחממים על להבה גבוהה. מכינים בצד צלחת מרופדת בנייר סופג.
4. טובלים את פרוסות האבוקדו בבלילה ומכניסים מיד לשמן החם. מטגנים כמה שניות, עד הזהבה. מוציאים לנייר הסופג, לצינון קל. מגישים מיד, מומלץ לצד סלט ירוק קצוץ דק־דק או סלסת עגבניות טריות עם מעט שמן זית.

קישוני ירקות ים־תיכוניים

קטנטנים, עדינים ויפהפיים, עם תחתית מיוחדת של דפי אורז.
5 צפייה בגלריה
קישוני ירקות ים תיכוניים
קישוני ירקות ים תיכוניים
קישוני ירקות ים תיכוניים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (16 יחידות בתבניות שקעים)
  • 16 דפי אורז עגולים גדולים
למלית
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 פלפל אדום, קצוץ דק
  • 1 גזר, קלוף וקצוץ דק
  • 1 זוקיני, קלוף וקצוץ דק
  • 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת לבישול או מתוקה
  • 1 כף גבינה לבנה 5%
  • 1/4 כוס (50 גרם) גבינת גאודה, מוצרלה או צהובה, מגוררת
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. משמנים היטב את התבניות.
2. המלית: מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הירקות ומטגנים כ־3 דקות על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
3. שוברים את הביצה לקערה בינונית וטורפים. מוסיפים את השמנת והגבינות, ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הירקות ומערבבים.
4. יוצקים כ־1 ליטר מים רותחים לסיר רחב. פורשים על משטח העבודה מגבת נקייה.
5. טובלים דף אורז במים הרותחים ומשרים כ־30 שניות, עד שהוא מתרכך מאוד. מוציאים למגבת ומייבשים אותו היטב משני צדיו. מקפלים את דף האורז לארבע, מניחים בשקע כשהקצוות כלפי חוץ ומהדקים לבסיס ולדפנות. מכינים כך את כל דפי האורז ומסדרים בתבניות. מחלקים את המלית בין השקעים.
6. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים מיד.

כדורוני תפוזים־קוקוס

מתחילים עם ריבת תפוזים נהדרת, שמכינים בקלות לבד בבית, וממשיכים ויוצרים ממנה ממתק מענג ומפתיע, בטעמים מתוקים־מרירים. את הממתק המוכן אפשר לשמור במקרר ולהוציא כשמגיעים האורחים.
טיפ לממהרים: במקום להכין ריבה אפשר להשתמש בריבת תפוזים מוכנה.

5 צפייה בגלריה
כדורוני תפוזים־קוקוס
כדורוני תפוזים־קוקוס
כדורוני תפוזים־קוקוס
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (כ־35 יחידות)
לריבה
  • 5-4 יחידות (1 ק"ג) תפוזים
  • 5 כוסות (1 ק"ג) סוכר
  • 1/4 כפית קינמון טחון
לכדורים
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון + אפשרות לעוד קצת
  • 2 כוסות פירורי עוגיות כשרות לפסח, מכל סוג שאוהבים
לציפוי
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • אפשרות לקישוט: קליפות תפוזים מסוכרות, קצוצות
ההכנה
1. הריבה: שוטפים את התפוזים, שמים אותם בקליפתם בקערת מעבד המזון וטוחנים למחית אחידה.
2. יוצקים את מחית התפוזים לסיר, מוסיפים את הסוכר והקינמון ומביאים לרתיחה. מבשלים ללא מכסה, על להבה בינונית, כ־50 דקות, תוך ערבוב אקראי, עד לקבלת ריבה סמיכה (לבדיקה, מטפטפים טיפה מהריבה על צלחת קפואה, ממתינים דקה ומעבירים בה אצבע. אם השביל לא נסגר מיד - היא מוכנה). מסירים מהכיריים, מצננים קלות ומעבירים למקרר ל־10 שעות לפחות.
3. הכדורים: שמים בקערה 1/2 1 כוסות מהריבה. מוסיפים את הקוקוס הטחון ואת פירורי העוגיות ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים ממנה כדורונים בגודל שזיף קטן. אם העיסה רכה מדי, אפשר להוסיף לה עוד קצת קוקוס.
4. הציפוי: מפזרים את הקוקוס הטחון בצלחת עמוקה. מגלגלים את הכדורים בתערובת. אם רוצים, מקשטים בקליפות תפוז. מעבירים לכלי אחסון או לצלחת הגשה. מגישים.
  • איך שומרים? הריבה: עד חודש, במקרר. הכדורונים: עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.

עוגות שוקולד אישיות

קינוח אוורירי, מתוק וקליל, שמכינים בתבניות אישיות (כל סוג יתאים). לפינוק המושלם אפשר לצקת מעליו מעט שוקולד מומס ולהגיש עם כדור גלידה.
5 צפייה בגלריה
עוגות שוקולד אישיות
עוגות שוקולד אישיות
עוגות שוקולד אישיות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (כ־12 יחידות בתבניות אישיות)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
  • 2/3 כוס (80 גרם) קמח אורז
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 1 כוס (130 גרם) אבקה להכנת משקה בטעם שוקו
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • לציפוי: 4 כפות אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבניות היטב.
2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה לקצף בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. יוצקים פנימה בזרזיף איטי את השמן תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם סמיך וצהבהב. עוצרים את פעולת המערבל.
3. שמים בקערה את קמח האורז, השקדים הטחונים, הקורנפלור, אבקת השוקו ואבקת האפייה, ומערבבים. מוסיפים את התערובת לקערת המערבל ומערבלים לאט, עד שהיא נטמעת. מוסיפים את המים הרותחים ומערבלים רק עד לקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
4. יוצקים את העיסה לתבניות כך שתמלא עד כ־3/4 מגובהן (העוגות תופחות באפייה).
5. אופים כ־30 דקות, עד שהעוגות מתייצבות ומתקשות בחלקן העליון, וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון. מאחסנים (בתבניות) במקרר שעתיים לפחות.
6. מחלצים את העוגות מהתבניות, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים בטמפרטורת החדר או עד שבועיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button