המרכיבים (תבנית בקוטר 28-26 ס"מ)
- 6-4 בטטות צרות וארוכות
- שמן זית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב סויה (או חלב בקר, לגרסה חלבית)
- 1 כף קורנפלור
- 3-2 ענפי תימין טרי או 1 כפית תימין יבש
- מלח, פלפל שחור
- אפשרות: 1 כף פירורי פנקו (ו־1 כף פרמזן מגורר, לגרסה חלבית)
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו) ומשמנים את התבנית בשמן זית.
2. שמים בקערה את חלב הסויה והקורנפלור, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים למרקם אחיד ללא גושים. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד.
3. מקלפים את הבטטות. בעזרת הקולפן יוצרים מהן רצועות דקיקות וארוכות. מגלגלים כל
3 רצועות לשבלול יציב – מגלגלים רצועה אחת, בסופה מוסיפים רצועה נוספת וממשיכים לסובב, וכך גם עם השלישית. מעמידים את השבלול בתבנית (אם צריך, מצמידים לדופן או לשבלול אחר, שלא ייפתח). מכינים כך עוד שבלולים וממלאים את התבנית בצפיפות.
4. יוצקים בעדינות את בלילת החלב על השבלולים, כך שכולם יירטבו בה. מזלפים בנדיבות שמן זית על השבלולים, מפזרים מלח ופלפל ומניחים או מפזרים את התימין. אם רוצים, מפזרים גם פנקו ו/או פרמזן.
5. אופים כ־25 דקות, מעלים את חום התנור ל־250-220 מעלות ואופים עוד כ־15 דקות, עד שקצות השבלולים משחימים היטב. מוציאים ומגישים חם.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים לפני ההגשה.