שף
שף
סופגניות טירמיסו במילוי קרם גבינה וקפה

כמו מהקונדיטוריה: סופגניות טירמיסו

סופגניות רושם מושלמות לחנוכה, במלית קרם גבינה וקפה ובציפוי אבקת קקאו

פורסם:
טיפ 1: כדי להקל על המעבר לסיר הטיגון מתפיחים את הסופגניות על ריבוע של נייר אפייה ומכניסים אותם ביחד לשמן (לא לדאוג, הנייר נפרד במהלך הטיגון). טיפ 2: ההתפחה השנייה חשובה מאוד כדי שיתקבלו סופגניות אווריריות. המתינו עד לסיומה, גם אם דרוש לכך זמן.

המרכיבים (כ־15 סופגניות)
לבצק
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפות (15 גרם) שמרים יבשים או 45 גרם שמרים טריים
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 2 ביצים בגודל M או L
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 עד 1/4 1 כוסות (300-240 מ"ל) חלב פושר
  • 30 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כף ברנדי או ליקר
  • קורט מלח
  • לטיגון: כ־1 ליטר שמן צמחי
למלית קרם הקפה
  • 1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת 16% שומן ומעלה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב חמים
  • 1 כף גדושה אבקת קפה נמס
  • 1/2 חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • לציפוי: 3-2 כפות אבקת קקאו
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, קליפת הלימון וכוס אחת מהחלב ולשים לאט כ־5 דקות, לבצק אחיד. מוסיפים את החמאה, הברנדי (או הליקר) והמלח ולשים כ־5 דקות נוספות, לבצק גמיש ונוח לעבודה. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד חלב ולשים לאיחוד. עוצרים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה בטמפרטורת החדר, כ־6 שעות במקרר).
2. גוזרים כ־15 ריבועי נייר אפייה בגודל כ־6X6 ס"מ. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. מחלקים אותו ל־15 חתיכות שוות (כ־65 גרם כל אחת), מגלגלים כל אחת מהן לכדור. מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים עד שהם מכפילים את נפחם (כ־40 דקות ואף יותר, ראו טיפ).
3. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר ומחממים ל־165–170 מעלות (בודקים: מכניסים בזהירות קצה של כף עץ לשמן. אם מיד נוצרות סביבה בועות – השמן חם). מכניסים לסיר 5-4 סופגניות עם נייר האפייה (מוציאים אותו בזהירות כשהוא נפרד). מטגנים 3-2 דקות, עד שחלקן התחתון מזהיב. הופכים בעזרת כף מחוררת ומטגנים 4-3 דקות נוספות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הסופגניות.
4. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה וטורפים לקרם אחיד. מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנתר עגול.
5. יוצרים בצידה של כל סופגנייה חור קטן. מכניסים את הצנתר ומזלפים מהמלית. בוזקים מעט אבקת קקאו. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־40 דקות, לא כולל התפחה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? הסופגניות במיטבן ביום ההכנה. שאריות שומרים במקרר עד יממה, ומחממים בתנור או במיקרוגל
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button