המרכיבים (4 מנות)
לאגסים
- 4 אגסים, קלופים, חצויים, ללא ליבה
- מיץ מ־1 לימון
- 1/2 כוס יין אדום
- 3 כפיות סוכר
- 50 גרם חמאה,
- חתוכה לקוביות
לדייסה
- 2 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה
- 3 כוסות מים רותחים
- 2 כוסות חלב או משקה שקדים
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 1 כפית דבש
- להגשה
- כ־2 כפות גרעיני דלעת קלויים
- מעט דבש או סילאן
ההכנה
1. האגסים: מחממים את התנור ל־180 מעלות. מניחים את האגסים בקערה ויוצקים עליהם את מיץ הלימון.
2. יוצקים את היין לתבנית תנור מתאימה.מוסיפים את הסוכר ואת קוביות החמאה, ומניחים בה גם את האגסים.
3. אופים כ־40 דקות תוך שהופכים את האגסים מדי פעם, עד שהם רכים וספוגים בנוזלים. מוציאים (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור, בתוך הרוטב, במקרר).
4. הדייסה: שמים בסיר את שיבולת השועל, מוסיפים את המים הרותחים ומשהים 10 דקות. מוסיפים את החלב, הסוכר והדבש ומביאים לרתיחה. מנמיכים מאוד את הלהבה ומבשלים כ־8 דקות, ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם.
5. ההגשה: מחלקים את הדייסה לצלחות. מניחים עליה את האגסים, זורים את גרעיני הדלעת, יוצקים דבש או סילאן ומגישים.