אני שמחה להצטרף לנבחרת המשפיעניות של "לאשה". למדור הראשון שלי אני סופר־מתרגשת להביא את הבית, לתת מתכון למנה שגדלתי עליה. כילדה שגרה בבית ממוצא פרסי, עם אמא ואבא שעלו מאיראן, זה האוכל ואלה הניחוחות שחיכו לי כשהייתי חוזרת מבית הספר: תהדיג בולונז, שהוא למעשה ספגטי בולונז רגיל, אבל בהגשה מהממת ועם שכבה קראנצ'ית טעימה.
המילה תהדיג מגיעה כמובן מהשפה הפרסית: תהה היא תחתית ודיג הוא סיר, והכוונה היא לשכבת התבשיל שנמצאת בתחתית הסיר והופכת קריספית במהלך הבישול. כשהופכים את הסיר מקבלים מנת ספגטי בולונז בצורת עוגה, שחלקה העליון טעים במיוחד ומרשים מאוד.
טיפים:
- איך לא לשרוף את התהדיג? לדאוג לעוצמת האש. ברגע שיוצאים אדים מהסיר, זה הזמן להנמיך את הלהבה.
- רוצים תהדיג מעוצב בספירלות? שמרו כמה יחידות ספגטי בצד והניחו אותן בעיגולים בתחתית הסיר. עליהן הניחו את הספגטי־בולונז המעורבב.
המרכיבים (כ־5 מנות בסיר בקוטר 24 ס"מ)
- 1/2 חבילה (250 גרם) ספגטי
- לטיגון ולשימון: שמן (קנולה, חמניות וכדומה)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
- 500 גרם בשר טחון
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות
ההכנה
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחם בצד.
2. מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ואת התבלינים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים־מפוררים אותו עד שהוא משנה צבע. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות, מערבבים הכול ומבשלים עוד 7 דקות לאיחוד.
3. מעבירים את רוטב הבולונז לקערה גדולה, מוסיפים את הספגטי ומערבבים לאיחוד מלא.
4. משמנים היטב את תחתית הסיר בכ־5 כפות שמן. מניחים בו את הספגטי המעורבב ומיישרים. מכסים ומבשלים 7 דקות על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 45 דקות. הופכים את הסיר על צלחת רחבה ומרימים אותו (מומלץ להשתמש בצלחת עם שוליים, כי יצטבר בה קצת רוטב). מחכים לשמוע וואו ומגישים.
- לירון ספיר היא בלוגרית אוכל ויוצרת מתכונים קלים. אינסטגרם: liron_sapir_food, טיקטוק: liron_sapir_food
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"