1. סלט פירות בתוך אבטיח
פטנט של קלי מגר.
המרכיבים (כ־15 מנות)
- 1 אבטיח בינוני
- 1 תפוח ירוק מזן גרני סמית + 1/2 לימון
- 8 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
- 1/2 מלון כתום,
- קלוף וחתוך לקוביות
- חופן דובדבנים מגולענים או ענבים
- אפשרות: 10 קוביות קרח, שיפודים
ההכנה
1. מכינים סלסילה מהאבטיח. את בשר האבטיח חותכים לקוביות ומעבירים לקערה.
2. חותכים את התפוח לקוביות קטנות ומטפטפים עליהן מיץ לימון. מוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הנענע ואת שאר הפירות. מערבבים. מאחסנים במקרר עד להגשה.
3. לפני ההגשה: מעבירים את הפירות לסלסילת האבטיח. אם רוצים, מפזרים קרח, ואפשר גם לנעוץ שיפודים. מגישים.
2. בורקיתה
מתכון של טליה הדר. במקום חצאי פיתות וערימות של בורקס – קבלו פטנט שהולך לככב בכל אירוע שאליו הוא יגיע: בורקס מפיתה בחמש דקות עבודה ובטעם בדיוק כמו במאפייה. טיפ: במקום במחבת, אפשר לקלות את הבורקסים גם בטוסטר לחיצה.
המרכיבים (8 יחידות)
- 2 פיתות
- להברשה: תרסיס שמן זית או 2 כפיות שמן זית
למלית
- 5 כפות גבינה לבנה
- 100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
- מלח, פלפל שחור
- אפשרות: 2 כפות פתיתי מוצרלה
- לציפוי: 1 ביצה טרופה, כ־2 כפות שומשום
ההכנה
1. חוצים את הפיתות, כך שיתקבלו שני עיגולים שלמים. חוצים כל עיגול. משמנים משני הצדדים בספריי שמן זית או בעזרת מברשת סיליקון.
2. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים.
3. מניחים כפית אחת מהמלית בפינה של כל חצי עיגול, ומקפלים למשולש פעמיים: פעם אחת לאמצע ופעם נוספת עד הסוף, ליצירת משולש שדומה לבורקס. מברישים כל משולש בביצה הטרופה (או טובלים בביצה) ומצפים בשומשום מכל צדדיו.
4. מחממים היטב מחבת גדולה ללא שמן. מניחים עליה את הבורקסים וקולים כ־2 דקות מכל צד על להבה בינונית. מגישים.
איך שומרים? המנה במיטבה בסמוך להכנה. שאריות אפשר לשמור בכלי סגור במקרר עד 3 ימים ולחמם לפני ההגשה.
3. סלט פסטה שילדים אוהבים
מתכון של קלי מגר.
המרכיבים (30 מנות קטנות או 15 גדולות)
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
- 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
- 4 כפות שמן זית
- 2-1 שיני שום, קלופות וכתושות
- מלח, פלפל שחור
- 1 כוס אפונה ירוקה מוקפאת
- 250 גרם גבינה צפתית, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
- 10 עלי בזיליקום, קצוצים דק
- 1 עגבנייה גדולה, מגוררת על פומפייה
- 1 כף אורגנו יבש
ההכנה
1. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. בדקה האחרונה לבישול מוסיפים לסיר את קוביות הגזר. מסננים את הפסטה והגזר ושוטפים היטב במים קרים, לקירור מלא. נפטרים מעודפי מים ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים, לפי הסדר: שמן הזית, השום, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את האפונה המוקפאת (אין צורך להפשיר!), קוביות הגבינה והבזיליקום, ומסיימים בעגבנייה המגוררת והאורגנו. מערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מכסים ומאחסנים במקרר עד להגשה (אפשר להכין עד יום מראש).
4. סושי מלפפון עם ירקות וגבינה
פטנט של נעמה רן (4–6 מנות). 1. פורסים 3–4 מלפפונים לאורכם לרצועות דקות, בעזרת מנדולינה או קולפן ירקות. חותכים 1 גזר, 2 מקלות סלרי, 1/2 פלפל אדום ו־1/2 פלפל צהוב למקלות באורך 5 ס"מ. 2. פורשים על משטח עבודה רצועת מלפפון. מניחים בקצה שלה כף של גבינת שמנת (אפשר 5% שומן). מניחים על הגבינה מקלות של כל הירקות, כך שקצה אחד שלהם מבצבץ החוצה. מגלגלים את המלפפון ומעמידים את הרול על צלחת הגשה. מכינים כך את כל הכמות.
5. שיפודי מלון ואבטיח בצורות
פטנט של טליה הדר. פורסים מלון ואבטיח לפרוסות בעובי כ־2 ס"מ (את המלון פורסים לרוחבו, לטבעות. את האבטיח חוצים לאורכו, ופורסים כל מחצית). קורצים בפרוסות צורות באמצעות חותכני עוגיות קטנים ונועצים על שיפודי עץ. אם רוצים, משלבים גם ענבים. אפשר להכין את השיפודים שעות אחדות מראש.
6. "ארטיק" אבטיח
פטנט של טליה הדר. חוצים את האבטיח לאורכו, מניחים כשצידו החתוך פונה מטה ופורסים לפרוסות עבות יחסית (כמו שפורסים לחם). חותכים כל פרוסה ל־3 משולשים ותוקעים במרכז כל משולש, בקליפה, מזלגון עץ.
7. שיפודי קשת בענן
פטנט של ענת לבל. 1. חותכים אננס לקוביות, קורצים כדורים (בעזרת כף פריזיאן) או חותכים לקוביות גם אבטיח ומלון כתום. 2. משפדים פירות על שיפודי עץ לפי הסדר הבא: אבטיח, תותים (אם יש), מלון, אננס, ענבים ירוקים, אוכמניות ו/או ענבים אדומים. מגישים.
8. עוגת שוקולד ל־40 ילדים
מתכון של איילת הירשמן. גדולה, רכה ואהובה על כולם. לא להיבהל מכמויות המרכיבים – זו עוגה אחת לכיתה שלמה!
המרכיבים (תבנית בגודל 30X30 ס"מ או בקוטר 30 ס"מ)
- 200 גרם חמאה, רכה
- 150 מ"ל שמן קנולה
- 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
- 7 ביצים
- 5 כוסות (700 גרם) קמח תופח
- 8 כפות (80 גרם) אבקת קקאו
- 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
לקרם
- 400 גרם שוקולד
- חלב או מריר (או חצי־חצי), שבור לקוביות
- 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כפית שמן קנולה
- לקישוט: סוכריות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. שמים את החמאה, השמן והסוכר בקערת המערבל ומקציפים דקה־שתיים למרקם קרמי. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומקציפים קצת אחרי כל הוספה. מקציפים עד שמתקבל קרם תפוח. עוצרים, מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו והשמנת החמוצה ומערבבים בכף, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים קצת. מחלצים מהתבנית.
4. הקרם: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל בהפסקות (30 שניות בכל פעם), עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים.
5. מורחים את הקרם על העוגה ואם רוצים, מקשטים בסוכריות. מגישים (אפשר להכין עד יומיים מראש, לשמור במקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר).
9. ממתק בריא: כדורי "שוקולד" מצופים קקאו
מתכון של עמית דונסקוי (כ־35 כדורים). 1. מגלענים 500 גרם תמרים, מומלץ מזן מג'הול. מעבירים אותם לקערת מעבד המזון ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים 3 כפות סירופ אגבה ו־3 כפות אבקת קקאו ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים 2 כוסות פצפוצי אורז מלא וטוחנים קצרות בלבד, עד שהם נטמעים בעיסה. 2. מפזרים אבקת קקאו בצלחת עמוקה. יוצרים כדורים מהעיסה ומגלגלים בקקאו. מצננים לפחות שעה וחצי במקרר, לייצוב. מגישים.
10. משקה בתוך אבטיח
פטנט של נטשה חיימוביץ'. חותכים פרוסה דקה מהקליפה בבסיס האבטיח, רק כדי שיעמוד ביציבות. מסירים את חלקו העליון. בעזרת כף (או כף גלידה) מרוקנים את בשר האבטיח ומעבירים לקערת מעבד המזון. מרסקים לרסק־מיץ. יוצקים בחזרה לאבטיח ומוסיפים נענע, פלחי לימון וקוביות קרח. אם רוצים, מוסיפים גם משקה סודה. מגישים.
11. לאפה עם חביתה וירקות
מתכון של קלי מגר. אפשר כמובן לגוון בתכולת הלאפה, ואפשר גם להחליף את הלאפה בטורטיות.
המרכיבים (18-12 מנות)
- 6 לאפות טריות
- 6 כפות גדושות גבינת שמנת 5% ומעלה
- 6 חביתות (כל אחת מביצה אחת)
- 6 עלי חסה גדולים
- 3 עגבניות גדולות, פרוסות דק
- 2 מלפפונים גדולים, פרוסים דק באלכסון
- 2 פלפלים כתומים, חתוכים לרצועות דקות
ההכנה
1. מניחים לאפה על משטח נקי. מורחים על עליה ככף מגבינת השמנת, כך שתישאר רצועה נקייה לאורך אחת מהצלעות. מניחים
על הגבינה את החביתה.
2. אם צריך, מסירים מעלה חסה את השדרה העבה ומניחים על החביתה. עליו מניחים פרוסות מהירקות.
3. מקפלים פנימה את השוליים החיצוניים ומגלגלים גלגול הדוק לכיוון הצלע הנקייה. אורזים כל לאפה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
4. לפני ההגשה חותכים כל לאפה בחיתוך אלכסוני לשניים או שלושה חלקים ומניחים על מגש. מגישים.