המרכיבים (מנה אישית)
- 150-100 גרם פסטה, מומלץ מחיטה מלאה
לעגבניות
- 3 עגבניות, פרוסות
- מלח, פלפל שחור
- 1 כפית עלי תימין
לפירורי הלחם
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כף עלי תימין
- 2 כפות שמן זית
להרכבת המנה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 קופסת סרדינים, מסוננים וקצוצים גס
- 2 כפות שמן מקופסת הסרדינים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. העגבניות: מניחים את פרוסות העגבנייה בתבנית, מתבלים במלח ובפלפל, מפזרים את עלי התימין (אין צורך בשמן) ואופים 25-20 דקות, עד שהן משחימות. מוציאים את העגבניות ומניחים בצד (לא מכבים את התנור).
3. הפירורים: מרפדים את התבנית בנייר אפייה נקי ומפזרים עליו את פירורי הלחם, השום, התימין, שמן הזית ומלח. מערבבים ואופים כ־3 דקות עד הזהבה (נזהרים שלא יישרפו).
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
5. הרכבת המנה: מוסיפים לפסטה את העגבניות הצרובות, הפטרוזיליה, הסרדינים והשמן ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את פירורי הלחם ומגישים.
- איך שומרים? ללא פירורי הלחם, עד 3 ימים במקרר. לפני ההגשה מחממים, מפזרים את פירורי הלחם ומגישים.