שף
שף
 פיצות אישיות מדפי אורז

השליח מתעכב? פיצות אישיות מדפי אורז שמכינים ב-5 דקות

המרקם קריספי, הטעם מעולה, ורצוי להכפיל כמויות כי הכול מתחסל במהירות האור

עודכן:
קבלו טריק שנבנה בהדרגה: מניחים בתבנית ערימות של דברים טובים מכסים אותן בדפי אורז. אופים, הופכים, מגישים, ואז מתפעלים ונהנים.
המנה הכי טעימה כשהיא יוצאת מהתנור.


המרכיבים (2 פיצות)
לכיסוי דפי האורז
  • 8 דפי אורז גדולים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף סילאן
להרכבת המנה
  • שמן זית
  • מעט פרמזן מגורר
  • אורגנו
  • פלפל גרוס
  • עלי בזיליקום
  • 1כדור מוצרלה גדול פרוס (או מיני־כדורים או פתיתים מגוררים)
  • פרוסות דקות של עגבנייה או עגבניית שרי
  • ארטישוק משומר פרוס
  • אפשרות: ממרח פסטו ו/או עגבניות מיובשות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. משרטטים על נייר אפייה 2 עיגולים בקוטר דפי האורז. הופכים ומניחים בתבנית.
3. הרכבת המנה: מזליפים בתוך כל עיגול מעט שמן זית בצורה חופשית. מפזרים פרמזן, אורגנו ופלפל. מניחים כמה עלי בזיליקום ועליהם מוצרלה, עגבנייה וארטישוק. אם רוצים, מוסיפים ממרח פסטו ו/או עגבניות מיובשות.
4. הכיסוי: בכלי מתאים, טורפים את הביצה עם המים והסילאן. טובלים דף אורז בבלילה במשך כ־15 שניות, לריכוך קל. מניחים אותו על אחת מהערימות של הגבינות והעגבניות שבתבנית. טובלים דף נוסף ומניחים אותו על הקודם. מפזרים עליו מעט פרמזן. טובלים כך עוד שני דפים ומניחים גם אותם. מסיימים בעוד מעט פרמזן. מכינים באותו אופן את ה"פיצה" השנייה.
5. אופים 20-15 דקות, עד שדפי האורז מתייצבים ומזהיבים. מוציאים, ממתינים כ־5 דקות, הופכים על מגש מתאים ומסירים בעדינות את נייר האפייה. מגישים בסמוך להכנה.
פורסם לראשונה: 07:10, 28.07.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button