ערבוב קצר וכמה דקות בטוסטר (כן, בטוסטר) ויש עוגייה סופר־מפנקת, סופר־קריספית וסופר־וטעימה (וגם טבעונית!). היא מתאימה להמון רגעים ביום – מושלמת כארוחת בוקר קלילה, נהדרת לצד הקפה של אחר הצהריים ומהממת במיוחד כשבא לכם נשנוש מנחם וטוב, אחרי שכולם נרדמים והבית שקט. אם לא תאכלו אותה מיד, תוכלו לשמור אותה עד 4 ימים בקופסה אטומה.
החלפות וגיוונים:
- במקום חמאת שקדים אפשר להשתמש בכל חמאת אגוזים שאוהבים.
- את סירופ המייפל אפשר להחליף בדבש או בסילאן.
- את קמח שיבולת השועל אפשר להחליף ב־5 כפות קמח שקדים.
- את השוקולד צ'יפס אפשר להחליף בכל תוספת אהובה, למשל, שברי שקדים או אגוזים, פירות יבשים או קוביות תפוח.
המרכיבים (1 עוגייה גדולה מאוד)
- 1 כף חמאת שקדים (או בוטנים) או טחינה גולמית
- 1 כף סירופ מייפל
- קורט פיצקי של מלח (ממש כמה גרגירים)
- 4 כפות שיבולת שועל טחונה לקמח
- קורט פיצקי של אבקת אפייה (ממש על קצה הכפית)
- 1 כף שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
ההכנה
1. נחמם טוסטר לחיץ.
2. בינתיים, נכניס לקערית את ממרח השקדים (או תחליפיו), את סירופ המייפל ואת המלח ונערבב היטב.
3. נוסיף לקערה את קמח שיבולת השועל ואת אבקת האפייה ונערבב לבצק דביק.
4. נוסיף את השוקולד ונערבב שוב, לבצק נפלא ונוח לעבודה. ניצור ממנו כדור ונשטח אותו, בין הידיים, לדסקית אחידה בעובי אצבע.
5. נניח בטוסטר החם נייר אפייה. נניח עליו את עיגול הבצק ונכסה בנייר אפייה נוסף. נסגור את הטוסטר ונניח לעוגייה להיאפות עד שהיא יבשה ונראים בה סימני צריבה יפים וזהובים (משך ההכנה תלוי בחום המכשיר).
6. נוציא את העוגייה ונצנן אותה מעט. אם תרצו, אפשר לחתוך את העוגיה לקוביות ביס קטנות ומשמחות.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"