המרכיבים (כ־30 סופגניות קטנות)
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 4 כפות סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/8 כפית מלח
- 2 גביעים (400 מ"ל) אשל
- 2 ביצים
- לטיגון: 1 ליטר שמן
- לזרייה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מנפים את הקמח, במסננת או בנפה, לתוך קערה. מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים. מוסיפים את האשל והביצים ומערבבים – מומלץ בעזרת מערבל חשמלי.
2. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר (ואפשר גם למחבת עמוקה או לווק מתאים) ומחממים. כשהשמן חם מספיק (ראו טיפ למטה) לוקחים ככף מהבלילה ובעזרת כף נוספת מחליקים אותה לסיר. ממלאים כך את הסיר בסופגניות. מטגנים כ־2 דקות, עד שמחציתן התחתונה של הסופגניות מקבלת צבע זהוב כהה, הופכים בעזרת מזלג ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. מעבירים לרשת או לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכמות.
3. זורים אבקת סוכר בנדיבות, ומגישים מיד.
שדרוג: סופגניות אשל עם בננה, ברס ומייפל
מכינים את בלילת הסופגניות בהתאם להנחיות ומוסיפים לה גם 5 בננות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות ו־5 כפות אגוזי ברס (אגוזי לוז מקורמלים. להשיג בחנויות למוצרי אפייה). מטגנים בהתאם להנחיות ומגישים עם סירופ מייפל ועוד ברס.