שף
שף
עוגת מרציפן, אגוזים  ופירות מיובשים

עוגת מרציפן, אגוזים ופירות מיובשים

ט"ו בשבט כמעט מגיע, וזה הזמן לעוגה עשירה שחוגגת אותו ואת החורף

פורסם:
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 22-20 ס"מ או תבנית בבקה)
  • 4 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר דמררה או לבן
  • 100 גרם חמאה מומסת (אין צורך לצנן)
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כף קינמון טחון
  • 300 גרם אגוזים, מכל סוג שאוהבים, קצוצים גס
  • 400 גרם פירות מיובשים, מכל סוג שאוהבים, קצוצים גס לפי הצורך
  • 100 גרם מרציפן, חתוך לקוביות קטנות
  • לזרייה: אבקת סוכר
אפשרות: עיטורי מרציפן
  • 1/2 כפית אבקת סוכר
  • 1/2 כפית קמח
  • 100 גרם מרציפן

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים ומקמחים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות. מוסיפים את החמאה ומקציפים כדקה, לבלילה בהירה ותפוחה. מורידים את מהירות המערבל לנמוכה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון הטחון ומקציפים כדקה, לעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים, הפירות המיובשים והמרציפן, ומערבלים קצרות, לפיזור אחיד (העיסה תהיה סמיכה מאוד, בגלל ריבוי האגוזים והפירות המיובשים, וזה בסדר). יוצקים את העיסה לתבנית.
3. אופים כ־20 דקות. פותחים את התנור ומכסים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים עוד 35-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון במשך כשעה. זורים על פני העוגה אבקת סוכר.
4. אם רוצים, מעטרים במרציפן: שמים בקערית את אבקת הסוכר והקמח ומערבבים. מפזרים את התערובת על משטח העבודה. מניחים עליה את המרציפן, ומרדדים אותו לעלה בעובי כ־1 ס"מ. קורצים במרציפן צורות, מניחים על העוגה ומהדקים קלות (אין צורך להדביק). מגישים.
  • זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button