אנחנו כבר חודשיים בתאילנד. לא ממש יודעת איך זה קרה. טסנו לשלושה שבועות והארכנו. מה שנקרא, ראינו כי טוב. אז מה קורה? זורמים. עושים הפסקת פרסומות מהחיים ומפנים את הזמן לעשות את כל מה שלא עשינו בארץ - תחביבים, משפחה, חברים, יוגה, אפילו התחלתי ללמוד צרפתית. ולענייננו, כי אני מתפזרת: פטריות ונהנות.
איתי נחמיאס הוא חלק מקבוצה שמפעילה כעשר מסעדות בישראל, שלכל אחת מהן רציתי להגיע ולא הספקתי. ככה הרגשתי בארץ, כל הזמן לא מספיקה. ואז, דווקא בקופנגן קרה קסם: גם הוא ומשפחתו פה, והוזמנתי לארוחת שישי אצלם בבית. מה אגיד? כל ביס היה יותר טעים מהקודם. היה שווה לחכות. מנה אחת תפסה אותי יותר מכולן: מסיבת פטריות, כזאת פשוטה, שאי־אפשר להפסיק לאכול ממנה. היא הייתה כוכבת הארוחה.
איתי שלח לי את המתכון (בהקלטה של 28 שניות) שיצא מושלם, והנה הוא כאן. בא לי לקרוא למנה הזאת "לא פשוט להיות פשוט", אבל האמת היא שזה ממש פשוט.
המרכיבים (2-3 מנות)
- 1 חבילה פטריות מלך היער, פרוסות לטבעות
- 1 ראש פטריות שי־מאג'י חתוכות
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
- שמן לטיגון
לרוטב
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר
- 2־3 שיני שום כתושות
- אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי יבש
- 1 כפית מייפל, דבש או סוכר
- 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
ההכנה
1. מחממים שמן בגובה כ־1 ס"מ במחבת ומטגנים את פטריות מלך היער טוב־טוב. מסננים.
2. מחזירים את הפטריות למחבת, מוסיפים את השי־מאג'י והשמפיניון, ומטגנים עד שהן מתחילות להגיר נוזלים (אם צריך, אפשר להוסיף עוד טיפה שמן למחבת).
3. בינתיים מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
4. מוסיפים את הרוטב למחבת ומטגנים עוד 2–3 דקות. מגישים. בתיאבון!
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"